Η BMW παρουσίασε την νέα γενιά της X3 στις αρχές του καλοκαιριού, κάνοντας γνωστό ότι αρχικά θα προσφέρεται με δύο κινητήρες πετρελαίου και τρεις κινητήρες βενζίνης. Η πιο δυνατή έκδοση που μπορεί να αγοράσει κάποιος να είναι η X3 M40i, καθώς κάτω από το καπό της βρίσκεται ο εξακύλινδρος 3,0-λίτρων κινητήρας βενζίνης, απόδοσης 360 ίππων με 500 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,8 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Από διάφορα κατασκοπευτικά video και φωτογραφίες έχουμε δει την εταιρία να κάνει δοκιμές εξέλιξης της M έκδοσης του μοντέλου, όμως, η επίσημη επιβεβαίωση ότι ίσως δούμε την X3 M στον δρόμο ήρθε από τα χείλη του Arno Keller, επικεφαλής του project της νέας X3, ο οποίος δήλωσε στην Φρανκφούρτη:

Η [X3 M] είναι υπό αξιολόγηση. Δεν επιβεβαιώνεται, δεν είναι προφανές τίποτα, αλλά είναι πιθανή από άποψη τεχνολογίας και πλατφόρμας.

Στα λόγια του Keller προστέθηκαν και αυτά του product manager της νέας X3, Roland Meier, o οποίος παραδέχτηκε ότι θα ληφθεί σύντομα η τελική απόφαση για την Μ έκδοση του μοντέλο. Αν τελικά γίνει πραγματικότητα η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018, και θα τεθεί απέναντι στις εκδόσεις επιδόσεων των μεσαίων premium SUV, Audi RS Q5 και Mercedes-AMG GLC 63.

Η BMW X3 M λογικά θα φορά τον 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα των M3/M4, αλλά με απόδοση 500 ίππων. Το μοντέλο θα διαθέτει τις αναμενόμενες επεμβάσεις από το M Division, με νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, μεγαλύτερους αεραγωγούς, φαρδύτερα φτερά, ζάντες 19 ιντσών και χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος. Θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε κάτω από 5 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.