Όσο μπόρεσε να αντέξει, άντεξε, αλλά αναπόφευκτα μπαίνει στο “χορό” των υβριδικών supercars και η Lamborghini. Αυτό επιβεβαίωσε από την έκθεση της Φρανκφούρτης ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης των “ταύρων”, Maurizio Reggiani, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν κοιτάξω στην επόμενη γενιά ενός super sport αυτοκινήτου, βλέπω ότι το PHEV (plug-in hybrid) να είναι το επόμενο άλμα στην τεχνολογία, η πλήρως ηλεκτρική [τεχνολογία δεν είναι] κατάλληλη για ένα super sport αυτοκίνητο. Και αυτό αφορά την τελική ταχύτητα, τη χωροταξία, το βάρος της μπαταρίας, και για αυτό το λόγο ερευνούμε, η επόμενη γενιά του super sport οχήματος να επικεντρωθεί στην PHEV τεχνολογία, όπου θέλουμε να μειωθεί το βάρος της μπαταρίας και της χωροταξίας.

Να θυμίσω ότι πριν τρία χρόνια, στην έκθεση του Παρισιού το 2014, η εταιρία παρουσίασε το Asterion LPI 910-4 concept, το οποίο ήταν το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Lamborghini. Αυτό φορούσε τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 610 ίππων της Huracan, συνδυασμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες, που προσέθεταν επιπλέον 300 άλογα, φτάνοντας την συνολική ιπποδύναμη στα 910 άλογα.

Ωστόσο, το πρώτο PHEV supercar της ιταλική εταιρίας πιθανότατα δεν θα είναι η νέα Huracan, αλλά η επόμενη γενιά της Aventador, η οποία αναμένεται το 2020, κινούμενη με έναν V12 ατμοσφαιρικό, υβριδικό κινητήρα.