Μια ημέρα μετά τον δεκαπενταύγουστο του 2014, η Lamborghini παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση της Huracan, την LP 620-2 Super Trofeo, και σήμερα η ιταλική εταιρία μας δείχνει την αναβαθμισμένη έκδοση του αγωνιστικού της.

Η Huracan Super Trofeo Evo θα συμμετέχει και στα τρία πρωταθλήματα Blancpain Super Trofeo σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική και Ασία, με τους Fabio Babini και Adrian Zaugg να έχουν αναλάβει την εξέλιξη της.

Διαθέτει ένα άκρως επιθετικό bodykit, με το χρώμα του αυτοκινήτου να είναι γκρι ματ, έχοντας κίτρινες λεπτομέρειες στο εμπρός splitter, στις πλαϊνές ποδιές και στον πίσω κραυγαλέο διαχύτη. Ακόμα, υπάρχει μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή, κεντρικές απολήξεις εξατμίσεων, με τα εμπρός φτερά να διαθέτουν αεροδυναμικούς αεραγωγούς, ενώ πατάει σε μαύρες ζάντες με σλικ ελαστικά της Pirelli.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο αεροδυναμικό πακέτο -εξελιγμένη σε συνεργασία με την Dallara Engineering- είναι υπεύθυνο για την ολοκλήρωση ενός γύρου στην πίστα της Monza κατά 1,5 δευτ. πιο γρήγορα, από το υπάρχον μοντέλο, παρότι δεν υπάρχει αύξηση της ιπποδύναμης.

To εσωτερικό του, φυσικά, είναι γυμνό και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεται ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Έτσι, συναντάμε full roll cage, αγωνιστικό πολυλειτουργικό τιμόνι και μεγάλη ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

Ζυγίζει 151 κιλά λιγότερα από την Huracan (1.271 κιλά) και μηχανικά ο V10 5,2-λίτρων κινητήρας της έχει δυναμώσει κατά 10 άλογα σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, αποδίδοντας 620, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου.

Η Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo κοστίζει 295.000 στην Αμερική, και €235.000 στην Ευρώπη.