Η Greenpeace έχει καταλάβει ένα φορτηγό πλοίο (RoRo) που κατευθύνεται προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτρέψει χιλιάδες πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της VW να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αγγλίας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας καγιάκ και βάρκες οι ακτιβιστές της διεθνής μη κυβερνητικής οργάνωσης με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σταμάτησαν το πλοίο καθώς αυτό εισήλθε στην εκβολή του Τάμεση στις 8.30 π.μ. (τοπική ώρα).

Οι άνθρωποι της Greenpeace έχουν δηλώσει ότι δεν θα εγκαταλείψουν το πλοίο έως ότου αυτό γυρίσει πίσω τα αυτοκίνητα στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, 40 άτομα πήδηξαν τους φράκτες στο Sheerness Port του Kent, όπου υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα της VW τα οποία βρίσκονται εκεί για τη διανομή τους στους αντιπροσώπους.

Η Greenpeace σε δήλωση της είπε:

Οι εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων πολλών μητέρων, πατέρων και ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, προσπαθούν να ακινητοποιήσουν όλα τα diesel αυτοκίνητα της VW αφαιρώντας τα κλειδιά. Ανοίγουν επίσης τα καπό και βάζουν στους κινητήρες μηνύματα από 8.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών κατόχων αυτοκινήτων, καλώντας τη VW να καταργήσει τα diesel αυτοκίνητα.