Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Wolfgang Hatz, του πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group, και τον ανακρίνουν σχετικά με την πιθανή ανάμιξή του στο Dieselgate.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου, η οποία αναφέρει πως οι αρχές συνέλαβαν έναν πρώην υπάλληλο της VW μετά από έρευνα.

Ο Hatz κατείχε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης των κινητήρων της Audi το διάστημα 2001-2007, ενώ από το 2007 έως το 2011, έγινε επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων όλου του VW Group. Το 2011 ανέβαλε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης της Porsche, μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν και η Porsche ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του, μιας και από τον Σεπτέμβριο του 2015, μήνα που ξέσπασε το Dieselgate, τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα.

Να θυμίσω πως τον περασμένο Ιούλιο, οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στη σύλληψη του Giovanni Pamio, επικεφαλής του τμήματος θερμοδυναμικής στον τομέα εξέλιξης κινητήρων της Audi, λόγω του Dieselgate, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση και για ψευδή διαφήμιση σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 • SAMURAI-66
  • Christos Dimou

   Δεν είναι στελέχη που εύκολα πάνε στη φυλακή. Ο συγκεκριμένος ως υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων στο γκρουπ είχε υπο την εποπτεία του δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

   Πρόκειται για το πιο μεγάλο ψαρι στην υπόθεση. Απο εκεί και πάνω οι συζητήσεις δεν αφορούν τεχνικά θέματα αλλά οικονομοπολιτικά. Οπότε οι οποίοι ανώτεροι του (πόσοι μπορεί να ήταν…) με βεβαιότητα δεν γνώριζαν τι συμβαίνει. Αλλιώς το εσωτερικό board of auditors θα τον είχε τσιμπήσει.

 • Smartass

  O Μάρτιν χειμωνοκαλαμπόκης ακόμα στην απέξω;
  ;)

 • Moby Dick

  O Wolfgang Hatz είναι απ’ τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον όμιλο. Δεν νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα.