Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Wolfgang Hatz, του πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group, και τον ανακρίνουν σχετικά με την πιθανή ανάμιξή του στο Dieselgate.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου, η οποία αναφέρει πως οι αρχές συνέλαβαν έναν πρώην υπάλληλο της VW μετά από έρευνα.

Ο Hatz κατείχε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης των κινητήρων της Audi το διάστημα 2001-2007, ενώ από το 2007 έως το 2011, έγινε επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων όλου του VW Group. Το 2011 ανέβαλε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης της Porsche, μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν και η Porsche ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του, μιας και από τον Σεπτέμβριο του 2015, μήνα που ξέσπασε το Dieselgate, τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα.

Να θυμίσω πως τον περασμένο Ιούλιο, οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στη σύλληψη του Giovanni Pamio, επικεφαλής του τμήματος θερμοδυναμικής στον τομέα εξέλιξης κινητήρων της Audi, λόγω του Dieselgate, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση και για ψευδή διαφήμιση σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της αυτοκινητοβιομηχανίας.