Η PSA έχοντας πλέον εξαγοράσει και επίσημα την Opel, στη προσπάθεια της να την κάνει κερδοφόρα θα κάνει οικονομίες κλίμακας. Έτσι δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση η είδηση πως τα μελλοντικά μοντέλα της Opel θα κατασκευάζονται πάνω σε πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου, ενώ θα φορούν και κινητήρες τους.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης του ομίλου PSA, Gilles Le Borgne δήλωσε μεταξύ άλλων:

Θα αρχίσουμε σταδιακά να χρησιμοποιούμε πλατφόρμες και κινητήρες PSA για τη σειρά μοντέλων Opel. Αυτό δεν θα γίνει εν μια νυκτί, αλλά θα χρειαστούν μερικά χρόνια.

Σχετικά με τους υπάρχοντες κινητήρες της Opel και το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσουν να προσφέρονται στην αγορά είπε:

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Η Opel θα αξιοποιήσει τις εμπειρίες από τη δική μας αναδιάρθρωση, οπότε αναμένουμε αλλαγές με κάθε αντικατάσταση μοντέλου. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ικανότητα των ανθρώπων της Opel να αυξήσουν την αποδοτικότητα τους σε όλους τους τομείς, με τους Γάλλους συναδέλφους τους να είναι έτοιμοι να τους βοηθήσουν.

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από το κόστος και τα τέλη αδειοδότησης [στη GM] για τη χρήσης αυτών των κινητήρων.

Όλα τα παραπάνω γεννούν ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το μέλλον του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Opel, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκεται στο Russelsheim της Γερμανίας και απασχολεί 800 άτομα. Επίσης “στον αέρα” βρίσκεται και το μέλλον ακόμη 3.000 υπαλλήλων της Opel, που εργάζονται σε projects που έχει αναθέσει στην Opel η GM.