Την προτελευταία ημέρα του Αυγούστου, η γερμανική εταιρία πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της τρίτης γενιάς της Cayenne, για να κάνει το παγκόσμιο -στατικό της- ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ως είθισται, και με βάση αλληλουχίας εκδηλώσεων, λίγους μήνες αργότερα -από την ιντερνετική παρουσίαση- γίνεται σε κάποιο μέρος της Ευρώπης η πανευρωπαϊκή παρουσίαση, όπου συνοδεύεται με μια πρώτη οδηγική εμπειρία. Στην προκειμένη περίπτωση η Porsche επέλεξε την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα την Σητεία, της Κρήτης, για το εν λόγω event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Κατά το ταξίδι μας στην Κροατία, πριν μια εβδομάδα, για την δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Panamera Sport Turismo, μιλώντας με ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, μου αποκάλυψε ότι η Κρήτη ήταν ένα από τα υποψήφια μέρη για το event, χωρίς ακόμα αυτό να έχει οριστικοποιηθεί. Συζητώντας, του ανέφερα ότι η Ελλάδα, και η Κρήτη συγκεκριμένα, έχει τις απαιτούμενες ξενοδοχειακές υποδομές, καθώς και την σύνδεση με την Ευρώπη για να καλύψει ένα τέτοιο event, αλλά υστερεί σε οδικό δίκτυο. Η απάντηση του ήταν κοφτή και άμεση, δεν μας απασχολεί για την Cayenne.

Πριν λίγα λεπτά δεχθήκαμε την πρόσκληση από την υπεύθυνη marketing και δημοσίων σχέσεων της ελληνικής εταιρίας της Porsche, κα. Μάιρα Πασσιά, να παραβρεθούμε στη συγκεκριμένη παρουσίαση, και έχοντας εμπειρία από το υπάρχον μοντέλο να δούμε πόσο καλύτερο έχει γίνει το γερμανικό SUV, που τα τελευταία 16 χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία της Porsche.