Marchionne: Χάνουμε 20.000 δολάρια από κάθε Fiat 500e που πουλάμε

Σχετικά άρθρα

Πριν πέντε χρόνια, η Fiat Αμερικής παρουσίασε την ηλεκτρική έκδοση του 500, έτσι ώστε να χαμηλώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας, και κατ’επέκταση του ομίλου της Fiat Chrysler Automobiles. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η τιμή του ξεκινούσε από τα 32.500 δολάρια, με τον Sergio Marchionne να είχε δηλώσει ότι θα χάνει κοντά στις $10.000 με τη πώληση κάθε ενός 500e.

Δύο χρόνια μετά, ο CEO της FCA δήλωσε πως τελικά είχε κάνει λάθος, με τη χασούρα της Fiat να είναι 4.000 δολάρια περισσότερα, φτάνοντας 14.000 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο, για να μας δηλώσει εκ νέου ο Ιταλοκαναδός, από το πανεπιστήμιο του Rovereto της Ιταλίας, ότι το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 20.000 δολάρια.

Δεν χρειάζεται κάποια σύγκριση για να καταλάβεις το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η ύπαρξη του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η GM χάνει 9.000 δολάρια για κάθε Bolt που κατασκευάζει.

Ο Marchionne συνέχισε λέγοντας ότι παρά τις τεράστιες απώλειες, πρέπει να συνεχίσει την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τονίζοντας:

Λόγω του χρονικού πλαισίου που επιλέξαμε στην Ευρώπη, πρέπει να “ηλεκτροποιηθούμε”. Αλλά αν μου πείτε ότι αυτή είναι η απάντηση, θα πω όχι.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...