Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ασφαλιστική εταιρία AIG (American International Group), στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, το 75% των Αμερικάνων ανησυχούν πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να πέσουν θύματα hacking.

Συγκεκριμένα, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει πως υπάρχει πραγματική απειλή από χάκερς να πάρουν τον έλεγχο των αυτόνομων αυτοκινήτων, με το 41% να δηλώνει πως έχει επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια που θα προσφέρουν τα αυτόνομα μοντέλα.

Το 39% εξ’αυτών δήλωσε πως θεωρεί ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τον μέσο οδηγό, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έχει τη γνώμη πως τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, θα κατακλύσουν τους δρόμους μετά από 20 χρόνια.

Τέλος οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως σε περίπτωση ατυχήματος ενός αυτόνομου μοντέλο, η ευθύνη αυτού θα πρέπει να βαρύνει είτε τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, είτε τον προμηθευτή του λογισμικού, είτε τον ίδιο τον οδηγό, αναλόγως των περιστάσεων.

 • Anestis Genk

  Πρέπει να βγάλουν βίντεο τα τζιχάντια που να δείχνει να στέλνουν αυτόνομο τέσλα σε επίθεση αυτοκαταστροφής

  • αρα για να το προτιμουν τα Τζιχαντια…θα ξερουν οτι θα βρει ευκολα και χωρις προβλημα τον στοχο του……το οποιο ομως δεν ερχεται κοντρα στην ερευνα ????

  • manowar

   Ολα τα τζιχαντια τον περνουν και γερνουν και μετα φορανε παντόφλες.. Οποτε δεν θα γούσταρα ενα αμαξι που τον προτιμούν οι παντοφλατοι

  • Anestis Genk

   Το θέμα και του άρθρου και αυτού που είπα είναι πως τα αυτόνομα μπορεί να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα. Και αυτό γίνεται γιατί δημιουργείται ένας ακόμα βαθμός ελευθερίας που όλοι θα τρέξουν να εκμεταλλευτούν. Ήδη φαντάζομαι τα λογισμικά να τα προγραμματίζουν να προτιμούν διαδρομές μπροστά από συγκεκριμένα μαγαζιά για την διαφήμιση.
   Το αν θα βρει τον στόχο του ή όχι δεν έχει και πολύ νόημα, με το που θα παίξει στα κανάλια πως τα τζιχάντια χάκεψαν τέσλα και το τράκαραν ή νοίκιαζαν ένα, το φόρτωσαν ΤΝΤ και το έσκασαν στην μέση της ΝΥ, έχει επιτευχθεί ο στόχος.

  • Μα τα συμβατικά οχήματα ήδη τα καβαλάνε και θερίζουν κόσμο ….. Δεν ειναι οτι τα αυτόνομα θα τους λύσουν τα χερια…..
   Ασε που ετσι δεν θα θυσιάζονται και δεν θα έχουν και τις 72 παρθένες !!!!!

  • Anestis Genk

   You miss the point of terrorism my friend! Εγώ δεν είπα να κάνουν κάτι, αλλά να βγάλουν βίντεο που να δείχνουν πως κάνουν κάτι, αυτό και μόνο θα τρομοκρατήσει τον κοσμάκι.

  • Μα αυτο σε είπα και γω …. Ο κόσμος ήδη εχει τρομοκρατηθεί με τα συμβατικά ….. Θα ίσχυε αν ως τώρα δεν μπορούσαν ……

  • SkidRAW

   Τα συγκεκριμενα σκουπιδια της κοινωνιας το τελευταιο πραγμα που τους νοιαζει ειναι πως να μην θυσιαστουν σε ενα τρομοκρατικο χτυπημα, αφου αυτοανατιναζονται με ιδιαιτερη ευκολια…

   Ηackaρισμα αυτονομου ενω επιβαινει καποιο γνωστο προσωπο ισως δουμε αν δεν ληφθουν τα καταλληλα μετρα προστασιας στο μελλον.

  • Anestis Genk

   Δεν υπονόησα ποτέ πως δεν γουστάρουν να ανατινάζονται. Αυτό που είπα είναι πως στέλνοντας ένα τέτοιο μύνημα με τα αυτόνομα, θα κάνουν τον κοσμάκι να τρομοκρατηθεί και ας μην γίνει ποτέ πράξη. Αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος της τρομοκρατίας, να σε κάνει να ζεις με ανασφάλεια και να φοράς στενό κορσέ από τον φόβο.

  • SkidRAW

   Σωστος!

 • Bon Viveur

  – Αφεντικό, δεν μπορώ να έρθω γιατί μου χάκεψαν το αμάξι και αυτό με πάει στην παραλία για καφέ!