Ο κόσμος φοβάται το hacking στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ασφαλιστική εταιρία AIG (American International Group), στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, το 75% των Αμερικάνων ανησυχούν πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να πέσουν θύματα hacking.

Συγκεκριμένα, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει πως υπάρχει πραγματική απειλή από χάκερς να πάρουν τον έλεγχο των αυτόνομων αυτοκινήτων, με το 41% να δηλώνει πως έχει επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια που θα προσφέρουν τα αυτόνομα μοντέλα.

Το 39% εξ’αυτών δήλωσε πως θεωρεί ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τον μέσο οδηγό, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έχει τη γνώμη πως τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, θα κατακλύσουν τους δρόμους μετά από 20 χρόνια.

Τέλος οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως σε περίπτωση ατυχήματος ενός αυτόνομου μοντέλο, η ευθύνη αυτού θα πρέπει να βαρύνει είτε τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, είτε τον προμηθευτή του λογισμικού, είτε τον ίδιο τον οδηγό, αναλόγως των περιστάσεων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...