Στις 20 του Οκτώβρη, στο περιθώριο της δημοπρασίας του Barrett-Jackson στο Λας Βέγκας θα βγει στο σφυρί το restomod Honda NSX που έχει διανύσει περισσότερα από 370.000 χλμ.

Το project της εταιρίας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και μηχανικά, την θέση του τρίλιτρου V6 που βρισκόταν πίσω από την καμπίνα του 1991 NSX, πήρε ο V6 των 3,2 λίτρων που εξόπλιζε τα μεταγενέστερα NSX. Η ομάδα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τοποθέτησε και ένα supercharger kit της Comptech, με νέα ECU, εισαγωγή και εξάτμιση με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να αυξηθεί στα 350 άλογα περίπου χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα ο κινητήρας.

Η ισχύς περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς μέσω του 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Η ανάρτηση αναβαθμίστηκε με ένα coilover kit της KW ενώ το ίδιο έγινε και στο σύστημα πέδησης με ένα big brake kit της StopTech. Για να χωρέσουν τα φρένα, τοποθετήθηκαν ζάντες ελαφρού κράματος της Volk -18 ιντσών εμπρός και 19 πίσω- ενώ τα ελαστικά είναι της Michelin. Το εξωτερικό του NSX βελτιώθηκε με εξαρτήματα όπως το ανθρακονημάτινο καπό και πίσω spoiler από το NSX-R, τον νέο διαχύτη και τα φαρδύτερα φτερά. Επίσης, να σημειώσω ότι η Clarion Builds τοποθέτησε τα πίσω φωτιστικά σώματα και τους καθρέπτες από το NSX δεύτερης γενιάς, αλλά κράτησε τα all-time classic pop-up εμπρός φώτα!

Όσο για το εσωτερικό; Απλά πράγματα και όμορφα. Δερμάτινες επενδύσεις με νέο λεβιέ και το εργοστασιακό τιμόνι που τροποποιήθηκε και πλέον είναι flat-bottom. Ο ουρανός και οι κολώνες έχουν επενδυθεί με μαύρη alcantara ενώ στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί η οθόνη από το JDM NSX αλλά και το Clarion Surround Eye Camera System. Φυσικά, επειδή μιλάμε για την Clarion, το αυτοκίνητο εξοπλίστηκε με ένα δυνατό ηχοσύστημα. Εν κατακλείδι, η Clarion Builds δημιούργησε ένα καθημερινό supercar, ακριβώς όπως έκανε η Honda στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Το αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια και όλα τα έσοδα από την πώλησή του, τα οποία αναμένονται περίπου στις 125.000 δολάρια, θα διατεθούν στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.