Η Infiniti παρουσίασε το μεγάλο της SUV το 2010, τότε που το ονόμαζε QX56, για να πάρει το σημερινό του όνομα μετά το facelift που υπέστη το 2014. Στην έκθεση αυτοκινήτου του Dubai, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 14 Νοεμβρίου, η ιαπωνική premium εταιρία θα μας δείξει τη νέα -τρίτη- γενιά του μοντέλου.

Αυτό θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του QX80 Monograph concept που έδειξε η εταιρία στη Νέα Υόρκη, πριν 6 μήνες, με το λανσάρισμα του να αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το “mega-SUV” της εταιρίας είναι ένας “συνδυασμός πολυτέλειας και επιβλητικής παρουσίας έχοντας την απόλυτη έκφραση ενός φουτουριστικού σχεδιασμού” όπως τονίζει η Infiniti.

Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, θα έχει μήκος 5 μέτρων, πλάτος 2,04 μέτρων και ύψος 2,04 μέτρων, και σχεδιάστηκε από το στούντιο σχεδιασμού της Infiniti στο Ατσούγκι της Ιαπωνίας.

Ο πρόεδρος της Infiniti, Roland Krueger, σε παλιότερη συνέντευξη του επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του QX80 θα κάνει χρήση της ίδιας πλατφόρμας και μηχανικών μερών με την τρέχουσα γενιά, καθώς αυτή είναι πάρα πολύ επιτυχημένη, βασιζόμενη σε μια πολύ επιτυχημένη αρχιτεκτονική, ταιριάζοντας απόλυτα στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι και το νέο αυτοκίνητο θα κινείται με τον 5,6-λίτρων V8 κινητήρα, απόδοσης 400 και 560 Nm ροπής.