Επίσημο: Aston Martin DB11 Volante

Σχετικά άρθρα

H Aston Martin παρουσίασε τη DB11 τον Φεβρουάριο του 2016, και σήμερα 20 μήνες μετά, μας δείχνει με κάθε επισημότητα την ανοιχτή έκδοση του grand touring μοντέλου της. H DB11 Volante, εκτός από πανέμορφη, αρχικά θα προσφέρεται μόνο με τον 4,0-λιτρο V8 Biturbo κινητήρα της AMG, απόδοσης 510 ίππων και 695 Nm ροπής.

Η ανοιχτή DB11 διαθέτει υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, διαθέσιμη σε τρία χρώματα κόκκινη, μαύρη και ασημί. Η μαλακή κορυφή διαθέτει νέα ακουστικά και μονωτικά υλικά, καθώς και 8 προστατευτικά στρώματα, που απομονώνουν την καμπίνα από τους εξωτερικούς θορύβους και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Χρειάζεται 14 δευτερόλεπτα για να κλείσει, και 16 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, και μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα.

Η Aston Martin υπόσχεται ότι ο νέος μηχανισμός οροφής είναι αξιόπιστος σε βάθος χρόνου, καθώς δοκιμάστηκε σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπου υποβλήθηκε σε περισσότερους από 100.000 κύκλους. Η βρετανική εταιρία αναφέρει ότι η DB11 Volante δοκιμάστηκε σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, από την Death Valley της Καλιφόρνια μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.

H νέα Aston Martin DB11 Volante, χάρη στη χρήση αλουμινίου στην πλατφόρμα, είναι πιο ελαφριά από την DB9 Volante που αντικαθιστά και 5% πιο άκαμπτη, ενώ διαθέτει και 20% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2018, με την τιμή της Aston Martin DB11 Volante να ξεκινά από τις £159.900 στην Αγγλία, τα €199.000 στην Γερμανία και τα $216.495 στις Η.Π.Α.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...