Θέλοντας να δοκιμάσει το κάτι διαφορετικό και να κάνει το «triple crown», ο Fernando Alonso πήρε μέρος στα 500 μίλια της Indianapolis. Όπως και στη Formula 1, έτσι κι εκεί προδόθηκε από τον κινητήρα της Honda, ο οποίος τον ανάγκασε να παρκάρει το μονοθέσιό του στον 179ο γύρο. Αν και η προσπάθειά του έγινε έτσι απλά καπνός, ο Ισπανός θεωρεί ότι η συμμετοχή του ήταν το μόνο θετικό για το 2017.

Ο Ferni επιστρέψει στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά για το Αμερικανικό Grand Prix, το οποίο διεξάγεται το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Austin του Texas. Θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του στα 500 μίλια, θα φοράει το κράνος με το οποίο έτρεξε εκεί, με τη μόνη διαφορά να είναι -εκτός των χορηγών- το νούμερο στο πλάι, αφού το 29 θα αντικατασταθεί από το 14, αριθμός με τον οποίο αγωνίζεται ο 36χρονος στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Αυτό ίσως να σημαίνει ότι θα προσπαθήσει ξανά του χρόνου να κατακτήσει τη νίκη στα 500 μίλια, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα τον κάνει τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο οδηγό στον κόσμο. Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει τη συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.