Πανευτυχής ήταν ο Lewis Hamilton μετά το τέλος του Ιαπωνικού Grand Prix. Ο ίδιος έφτασε -έστω και δύσκολα- στην  όγδοη φετινή του νίκη και την 61η της καριέρας του, τη στιγμή που ο Sebastian Vettel δεν τερμάτισε ποτέ τον αγώνα, αφού ένα μπουζί κόστους 59 ευρώ στάθηκε ικανό να καταστρέψει τον αγώνα στον οποίο είχε ελπίδες για νίκη και μείωση της διαφοράς.

Έτσι, ο Βρετανός είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Ο Max Verstappen ήταν ο οδηγός που τον πίεσε για να του πάρει τη νίκη, και τώρα ο Ολλανδός ισχυρίζεται πως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζει, ποτέ όταν τερματίζει στη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Γι’ αυτό ο ίδιος θα προσπαθήσει στο μέλλον να τον βλέπει δίπλα του στο βάθρο, σε ένα χαμηλότερο σκαλί.

Ο Hamilton είναι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζει. Όχι όταν έρχεται δεύτερος ή τρίτος. Οπότε, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να είμαι πιο συχνά στο βάθρο δίπλα του, και φυσικά στο υψηλότερο σκαλί.

Μετά την Ιαπωνία, ο Hamilton είπε πως ο Verstappen έκανε δύο εξαιρετικούς αγώνες σε Μαλαισία και Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενος πλήρως τον αγωνιστικό ρυθμό της RB13.

Στη Μαλαισία ήταν πολύ γρήγορος. Πιστεύω ότι στην Ιαπωνία ήταν ακόμα πιο γρήγορος, ίσως λίγο πιο γρήγορος, αλλά νομίζω ότι μπορούσα να είμαι κι εγώ το ίδιο γρήγορος. Ναι, είμαστε ταχύτεροι στις κατατακτήριες, αλλά είναι τουλάχιστον εντός του δεκάτου στον αγώνα. Όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορος είναι ο Max, κάνει σπουδαία δουλειά και είναι πολύ σταθερός.