Αέρας αισιοδοξίας πνέει πλέον στην Lotus, καθώς μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 51% των μετοχών από την κινέζικη Geely, η βρετανική εταιρία έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τα μελλοντικά της σχέδια.

Έτσι, αυτή τη περίοδο η εταιρία βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού της νέας γενιάς των μοντέλων της γκάμας της, και αυτά θα συνεχίσουν να έχουν το ταμπελάκι “Made in UK”, καθώς η παραγωγή τους δεν αναμένεται να φύγει από το εργοστάσιο του Norfolk, στην Αγγλία.

Αντιθέτως, το crossover που φέρεται να ετοιμάζει, και λογικά θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα υπό την ηγεσία των νέων ιδιοκτητών, δεν είναι ακόμα σίγουρο το που θα συναρμολογείται. Η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά το μοντέλο -μεγέθους Porsche Macan- να κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lotus, Jean-Marc Gales, να δηλώνει:

Υπάρχει θέση σε αυτό το niche τμήμα της αγοράς για ένα crossover, που να είναι ελαφρύ και αεροδυναμικό και να έχει οδηγική συμπεριφορά σαν κανένα άλλο.

Για να επιταχυνθεί η εξέλιξη του, η Lotus προτίθεται να προχωρήσει σε “έκρηξη” προσλήψεων, με τον Gales να αναφέρει:

Ο φόρτος εργασιών κατά τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι τεράστιος. Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε με περιορισμένους προϋπολογισμούς – φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε με έναν μέτοχο που θέλει να επενδύσει σε μια θρυλική εταιρία. Θα μείνουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα σπορ αυτοκίνητα, και μένει να καθορίσουμε το τι θα κάνουμε για τα άλλα αυτοκίνητα.