Toyota, Mazda, Nissan και Honda εγγυώνται την ασφάλεια των αλουμινένιων μερών της Kobe Steel

Σχετικά άρθρα

Οι Toyota, Mazda, Nissan και Honda, ανακοίνωσαν πως εγγυώνται για την ασφάλεια των αλουμινένιων μερών της Kobe Steel που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των αυτοκινήτων τους.

Οι τέσσερις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν γνωστό πως τα καπό και τα άλλα μέρη των σωμάτων των αυτοκινήτων τους που κατασκευάστηκαν από το αλουμίνιο που προμηθεύτηκαν από την Kobe Steel είναι ασφαλή. Οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν προμηθευτεί μέταλλα με χαλκευμένα στοιχεία αντοχής από την Kobe Steel, συνεχίζουν τις έρευνές τους.

Η είδηση αυτή οδήγησε σε αύξηση της τιμής της μετοχής της Kobe Steel κατά 7%, η οποία έχει δει την μετοχή της να χάνει το 1/3 της αξίας της από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Χθες, το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει την υπόθεση της Kobe Steel προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. H εταιρία έχει παραδεχτεί πως παραποιούσε για πάνω από 10 χρόνια τις ποιοτικές προδιαγραφές προϊόντων αλουμινίου και χαλκού που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, αεροσκάφη, διαστημικούς πυραύλους και αμυντικό εξοπλισμό.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr