Οι Toyota, Mazda, Nissan και Honda, ανακοίνωσαν πως εγγυώνται για την ασφάλεια των αλουμινένιων μερών της Kobe Steel που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των αυτοκινήτων τους.

Οι τέσσερις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν γνωστό πως τα καπό και τα άλλα μέρη των σωμάτων των αυτοκινήτων τους που κατασκευάστηκαν από το αλουμίνιο που προμηθεύτηκαν από την Kobe Steel είναι ασφαλή. Οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν προμηθευτεί μέταλλα με χαλκευμένα στοιχεία αντοχής από την Kobe Steel, συνεχίζουν τις έρευνές τους.

Η είδηση αυτή οδήγησε σε αύξηση της τιμής της μετοχής της Kobe Steel κατά 7%, η οποία έχει δει την μετοχή της να χάνει το 1/3 της αξίας της από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Χθες, το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει την υπόθεση της Kobe Steel προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. H εταιρία έχει παραδεχτεί πως παραποιούσε για πάνω από 10 χρόνια τις ποιοτικές προδιαγραφές προϊόντων αλουμινίου και χαλκού που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, αεροσκάφη, διαστημικούς πυραύλους και αμυντικό εξοπλισμό.

 • manowar

  Πολλες οικογένειες ξερουν τι εγγυηση δινει η τουοτα … Σαν την εγγυηση που εδιναν για το Carmy ενα πραγμα

 • αμα δεν στηριξεις το σπιτι σου…θα πεσει να σε πλακωσει !!!! :-D

  • Mika

   Aλληλεγγυη λεγεται στο χωριο μου…

 • shaoqing14

  Κανονικα θα πρεπει να αποκεφαλιστουν μερικοι εκει μεσα,να δουμε και την ερευνα τον αμερικανων,αν και αυτο πταισματακι ειναι μπροστα στην πρωταθλητρια στις απατεωνιες φαου βε.

 • SAMURAI-66

  Αυτο ειναι παρηγορο και καθησυχαστικο για τους οδηγους και την ασφαλεια τους να βγαινει μαλιστα απο τα χειλη των επισημων κατασκευαστων…..ισως τελικα να μην ειναι τοσο εντονο το προβλημα και ο τζερτζελος να σκοπευει και καπου αλλου.

 • Demetris Katsaris

  Αν δεν επηρεάζεται η ακεραιότητα του πλαισίου, και αφού ένα επηρεασμένο όχημα περνάει όπως προβλέπεται τα crash test, δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να μας απασχολεί ακόμη αυτό το θέμα.

 • Demetris Katsaris

  Αν δεν επηρεάζεται η ακεραιότητα του πλαισίου, και αφού ένα επηρεασμένο όχημα περνάει όπως προβλέπεται τα crash test, δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να μας απασχολεί ακόμη αυτό το θέμα.

 • Christos Dimou

  Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.