GP ΗΠΑ 2017, FP2: Ακάθεκτος ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

FP2

Όπως και στο FP1, έτσι και τώρα ο Lewis Hamilton ήταν αρκετά μακριά από τους αντιπάλους του. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν ο μοναδικός οδηγός που κατέβηκε το 1:35, γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας. Μέχρι στιγμής, ο πιλότος της Mercedes δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του.

Στη δεύτερη θέση ο Max  Verstappen, που ήταν λίγο ταχύτερος από τον Sebastian Vettel, για τον οποίο το FP2 δεν κύλησε ομαλά. Στην τέταρτη θέση ο Valtteri Bottas, μπροστά από τους Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Felipe Massa, Sergio Perez και τον Esteban Ocon, που είναι ο τελευταίος από τους δέκα πρώτους. Ας δούμε τι έγινε στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά:

Ο καιρός ήταν βελτιωμένος και ο ήλιος ανέβαζε τις θερμοκρασίες στους 25°C στον αέρα και τους 31°C στο οδόστρωμα. Γρήγορα έξω τα μονοθέσια, όχι μόνο για να κάνουν installation lap, αλλά για να ξεκινήσουν και τα προγράμματά τους, ύστερα από τον περιορισμένο χρόνο στο FP1. Ο Alonso ανέβηκε στην κορυφή, αλλά οι έξοδος των Mercedes δε θα άφηνε για πολύ τον Ισπανό εκεί.

Πράγματι, ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:36.9. Ο Raikkonen ήταν τρία δέκατα πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του, όμως ο Ricciardo βρήκε άλλα δύο δέκατα, για το 1:36.4. Ο Hamilton παρακολουθούσε από την τέταρτη θέση, όντας 15 χιλιοστά αργότερος από τον συμπατριώτη του. Ο Verstappen πήρε ξανά την πρωτιά, αλλά ο Ricciardo απάντησε, με τη διαφορά τους να είναι δύο δέκατα. Ο Hamilton βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά όχι τόσο για να απειλήσει τις Red Bull.

Ο Ricciardo φορούσε την πολύ μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με τους Verstappen και Hamilton που είχαν τη μαλακή. Ο Raikkonen ανέβηκε στην τέταρτη θέση, την ώρα που ο Vettel ξεκινούσε το δικό του πρόγραμμα, στα 18 λεπτά από το ξεκίνημα. Άσχημα ξεκίνησε ο Γερμανός, χάνοντας τον έλεγχο της SF70H, βγαίνοντας εκτός πίστας στη στροφή 19. Ο Seb πάτησε στην αμμοπαγίδα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει, για να επιστρέψει στα pits.

Τα 25 πρώτα λεπτά είχαν αποτελέσει παρελθόν και η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών βρισκόταν στα pits. Μετά το μισάωρο, οι οδηγοί δειλά-δειλά ξεκίνησαν να βγαίνουν, με την υπέρ-μαλακή γόμα. Ο Bottas πέρασε πρώτος με 1:35.5, όμως ο Hamilton ερχόταν πιο γρήγορα πίσω του, με αποτέλεσμα να είναι κατά εννιά δέκατα ταχύτερος από τον team-mate του.

Ο Bottas είχε κι άλλη ταχύτητα, έτσι πίεσε την W08 για το 1:35.2, αλλά και πάλι η διαφορά του από τον Hamilton ήταν μεγάλη. Ο Alonso έτρεξε επίσης με τα μαλακά και ήταν δέκατος, όμως έβαλε τα υπέρ-μαλακά και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με 1:36.3. Την υπέρ-μαλακή γόμα φορούσε και ο Raikkonen, παίρνοντας την τέταρτη θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Bottas, όσο ο Vettel παρέμενε στο ιταλικό γκαράζ.

Υπέρ-μαλακή γόμα και για τον Verstappen, που, ωστόσο, δεν κατέβηκε το 1:35, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση. Ο Vettel βγήκε επιτέλους, με 45 λεπτά να απομένουν για το τέλος. Υπέρ-μαλακή γόμα και για τον Γερμανό, αλλά δεν κατάφερε να κατέβει ούτε αυτός το 1:35. Τρίτη θέση και διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Hamilton για τον οδηγό της Ferrari.

Πλησιάζαμε στο τελευταίο μισάωρο και οι περισσότεροι ήταν μέσα, προκειμένου να βάλουν καύσιμο στα μονοθέσιά τους για την προσομοίωση αγώνα μέχρι τη λήξη. Οι Vettel και Ricciardo δεν ακολουθούσαν τους υπόλοιπους οδηγούς, την ώρα που οι μηχανικοί της Williams δούλευαν πάνω στον κινητήρα του Stroll. Μετά από πέντε γύρους με την υπέρ-μαλακή γόμα, ο Hamilton μπήκε στα pits, τη στιγμή που οι Ricciardo και Vettel έβγαινα στην πίστα.

Με 15 λεπτά για τον μηδενισμό του χρονομέτρου, οι περισσότεροι έπαιρναν δεδομένα από τα μονοθέσιά και τα ελαστικά τους. Ο Vettel μπήκε ξανά στα pits, εκεί που βρισκόταν οι Hamilton και Raikkonen. Ο Γερμανός παραπονέθηκε για κάποιο πρόβλημα στον εμπρός άξονα, γι’ αυτό και γύρισε στο γκαράζ. Οι μηχανικοί του ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο πρόβλημα.

Στα έξι λεπτά για το τέλος, ο Hamilton βγήκε για τους τελευταίους του γύρους. Το ίδιο, όμως, έκανε και ο Vettel, για να επιστρέψει αμέσως μετά στα pits και να βγει δευτερόλεπτα αργότερα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Το αυριανό FP3 θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...