Η GM πληρώνει 120 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό για τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης

Σχετικά άρθρα

Η GM συμφώνησε να πληρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμούς με 49 πολιτείες των ΗΠΑ για την υπόθεση με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης, που στοίχισαν στη ζωή σε 124 άτομα.

Μέχρι σήμερα η GM έχει πληρώσει περισσότερα από 2,6 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις και σε πρόστιμα λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, με την GM να εμποδίσει πλέον τους αντιπροσώπους της να πωλούν πιστοποιημένα μεταχειρισμένα, εάν αυτά δεν έχουν ανακληθεί προκειμένου να τους τοποθετηθούν οι νέοι διακόπτες ανάφλεξης.

Όπως ενδεχομένως θα θυμάσαι, η GM αποδείχτηκε πως γνώριζε από το 2004 πως οι διακόπτες ανάφλεξης χιλιάδων μοντέλων της ήταν ελαττωματικοί και μπορούσαν να γυρίσουν στην θέση OFF από μόνοι τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση των αερόσακων και των υπολοίπων συστημάτων του αυτοκινήτου.

ΠηγήFreep.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...