Πρόστιμο €1.500 για όποιον πιαστεί να κυκλοφορεί με ιστορικές πινακίδες

Σχετικά άρθρα

Μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούσαν να κυκλοφορούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους αν είχαν ιστορικές πινακίδες από οποιαδήποτε Ελληνική ομοσπονδία (ΦΙΛΠΑ,ΕΟΟΕ,ΕΛΠΑ), προκειμένου να μετακινήσουν τα οχήματά τους για λόγους συντήρησης, αλλά και να μετακινηθούν από και προς επίσημες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, αγώνες και άλλα events.

Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση κάθε μετακίνησής τους σε δημόσιο δρόμο. Αυτό αναφέρεται στο ΦΕΚ 3641 (PDF) που δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου. Η μεταφορά των συγκεκριμένων οχημάτων επιτρέπεται πλέον μονάχα με ρυμουλκούμενα τρέιλερ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή ορισμένοι κάτοχοι ιστορικών οχημάτων έκαναν κατάχρηση και χρησιμοποιούσαν καθημερινά το ιστορικό αυτοκίνητό τους. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις, “μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά” στη προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στη κατάχρηση αυτή. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, όποιος πιαστεί να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο όχημα με ιστορικές πινακίδες, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Η ΦΙΛΠΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως πρόκειται για λάθος και προσπαθεί να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για τη διευκρίνιση και την τροποποίηση της απόφασης αυτής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μας κοινοποιήθηκε το νέο ΦΕΚ 3641 σχετικά με την πιστοποίηση και κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων. Είναι προφανές ότι εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν οι όροι και περιορισμοί των αγωνιστικών οχημάτων και όχι των ιστορικών.

Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για τη διευκρίνιση και τροποποίηση της απόφασης αυτής. Εν τω μεταξύ, προτείνουμε στα μέλη μας την αποφυγή κυκλοφορίας οχημάτων με ιστορικές πινακίδες μέχρι νεοτέρας διότι είναι το πρόστιμο έχει οριστεί στα 1.500,00€.

Τι θα γίνει άραγε με όλους εκείνους που διατηρούν για συναισθηματικούς λόγους ένα ιστορικό αυτοκίνητο; Το κόστος των συμβατικών πινακίδων είναι τεράστιο σε σχέση με το κόστος των ιστορικών πινακίδων, μιας και ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και τεκμήριο για το αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Έτσι εξαπατούν τις Αρχές ορισμένοι πρατηριούχοι

Ακόμη και με το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης εισροών εκροών ορισμένοι πρατηριούχοι βενζίνης έχουν βρει τρόπο να εξαπατούν τις Αρχές και τους καταναλωτές. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες...

Flyover: Κλείνει και άλλη λωρίδα στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης

Νέος κύκλος προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών για την κατασκευή του Flyover. Σύμφωνα με...

Επέστρεψε το αυτοκίνητο που είχε κλέψει μαζί με δώρα

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στη Νέα Ζηλανδία είχε την ατυχία να του κλέψουν το Holden Colorado του, όταν το άφησε για λίγο έξω από την...