Η Lamborghini σχεδόν έξι εβδομάδες μακριά πριν την παρουσίαση της Urus και για την παραγωγή της έχει επεκτείνει σημαντικά το εργοστάσιο της στη Sant’Agata, με μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής.

Αυτό έχει έκταση 80.000 τετραγωνικά μέτρα και χρειάστηκαν 18 μήνες αμείλικτης εργασίας. Η επέκταση της μονάδας φέρνει φουτουριστικές τεχνολογίες στην παραγωγή, όπως ειδικά σχεδιασμένη γραμμή συναρμολόγησης για την Urus, και νέα πίστα δοκιμών με 13 διαφορετικές επιφάνειες, με το Lamborghini Factory 4.0 να αντικατοπτρίζει τη προσπάθεια καινοτομίας και αριστείας της ιταλικής εταιρίας

O CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ιταλική εταιρία θα βάλει όριο στην ετήσια παραγωγή της, φτάνοντας τις 3.500 αυτοκίνητα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον ερχομό της Urus.

Με αυτή, ο Domenicali πιστεύει ότι θα καταφέρει να διπλασιάσει την ετήσια παραγωγής της στα 7.000 αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η αποκλειστικότητα και η αφοσίωση στις επιδόσεις των supercars της. Η ιταλική εταιρία έχει δημιουργήσει ένα νέο βαφείο, με τις νέες εγκαταστάσεις να καλύπτουν 10.000 τ.μ., και θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρία θα προσλάβει 200 νέους υπαλλήλους προκειμένου να επανδρώσει το νέο βαφείο, ενώ για την παραγωγή της Urus, η Lamborghini έχει ανακοινώσει την πρόσληψη επιπλέον 500 υπαλλήλων.