To Nissan 370Z μπορεί να είναι το τελευταίο Z μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Τι και αν το 370Z βρίσκεται στην αγορά από το 2009; Η Nissan δεν έχει στα άμεσα πλάνα της να προσφέρει στην αγορά το μοντέλο που θα το αντικαταστήσει, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, o επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Philipe Klein, δήλωσε ότι το μοντέλο δεν είναι προτεραιότητα της Nissan, η οποία πλέον εστιάζει σε άλλα μοντέλα που θα κάνουν μεγαλύτερες πωλήσεις από αυτές του νέου Z, λέγοντας:

Υπάρχει πολύ πάθος πίσω από αυτό το μοντέλο, ταυτόχρονα όμως ανήκει σε μια κατηγορία που μειώνεται σταδιακά, καθιστώντας την υπόθεση πιο δύσκολη. Δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε να είμαστε ενθουσιώδεις, αλλά θα το κάνουμε με διαφορετικούς τρόπους.

Στην έκθεση του Τόκιο, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, η Nissan δεν παρουσίασε το φημολογούμενο πρωτότυπο Z μοντέλο, ενώ ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μετάλλαξης του σε ένα sporty crossover, όπως έκανε η Mitsubishi με το Evolution.

Ο Klein δεν αποκάλυψε εάν αυτό είναι μια πιθανότητα, με τον επικεφαλής σχεδιαστή της Nissan, Alfonso Albaisa, να μην δίνει ούτε αυτός κάποια πληροφορία σχετικά με το μέλλον του επόμενου Z, τονίζοντας:

Μπορώ να πω ότι δεν έχουμε κάτι σταθερό ακόμα, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε εντελώς τυφλοί με την σημασία αυτού του ονόματος για την εταιρεία; Ίσως να αισθάνεστε ότι αγαπώ αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά δεν μπορώ να πω πάρα πολλά πράγματα τώρα, γιατί θα πάρω ένα τρένο για το σπίτι [αντί για το αυτοκίνητο της εταιρείας μου]!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...