Η RB13 είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο στο Autodromo Hermanos Rodriguez, αλλά αυτό δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να εκμεταλλευτεί ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός δε μας έχει συνηθίσει σε κακές εμφανίσεις και χθες ήταν μία από τις λίγες φορές που ήταν αργός, για την ακρίβεια πολύ αργός. Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων, ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον team-mate του, έτσι έγραψε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, πίσω και από τον Esteban Ocon.

Συνήθως, μετά από μια τέτοια εμφάνιση, αναζητάς τα αίτια, και σε αυτή τη διαδικασία βρίσκονται ο Ricciardo και οι μηχανικοί του. Το βασικό πρόβλημα ήταν ένα: έλλειψη πρόσφυσης. Ό,τι κι αν δοκίμασε ο 28χρονος, απλά η πρόσφυση δεν ήταν εκεί, κάτι που συνέβαινε σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο το FP3 και την Παρασκευή, όταν και η RB13 του ήταν σαφώς ταχύτερη.

Υπήρχε μία σύγχυση και δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Όσον αφορά την πρόσφυση, δεν αγγίξαμε το μονοθέσιο, αφήσαμε το μονοθέσιο όπως ήταν την Παρασκευή, και, κάθε φορά που έβγαινα από τα pits, δεν είχα πρόσφυση. Προσπαθήσαμε στο Q3, προσπαθήσαμε να πειραματιστούμε, να κάνω έναν επιπλέον γύρο για να δώσω κάτι περισσότερο στα ελαστικά, αλλά φαινόταν ότι και πάλι δεν είχα πρόσφυση.

Κάποιες φορές, παίρνεις ένα σετ ελαστικών και δεν μπορείς να το κάνεις να δουλέψει, οπότε ίσως να χάνεις λίγο χρόνο, αλλά αυτό συνέβαινε κάθε φορά εδώ. Είμαι πολύ απογοητευμένος και μπερδεμένος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάτι. Αυτό, όμως, δεν κάνει πιο εύκολο τον αγώνα, απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρουν τι πραγματικά έφταιξε, ώστε να παρουσιάσουν έναν πολύ διαφορετικό πρόσωπο στον αγώνα, ώστε να μπορέσει ο Αυστραλός να ανέβει στο βάθρο, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στο Austin λόγω εγκατάλειψης.

Νομίζω πως η διαφορά στη θερμοκρασία συγκριτικά με το FP3 ήταν κοντά στους 20 βαθμούς ή κάτι τέτοιο. Αυτό δεν εξηγεί πραγματικά τα προβλήματα που είχαμε, αν κάτι έπρεπε να μας βοηθήσει με το warm-up. Αν το καταλάβουμε, θα έχουμε ξανά το μονοθέσιο που είχαμε το υπόλοιπο του 3ημέρου, και πιστεύω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε για το βάθρο αύριο. Η κατανόηση της τελευταίας στιγμής είναι κάτι που θα κάνουμε, επειδή προφανώς η αδρεναλίνη πέφτει αργά. Ήμουν σίγουρα θυμωμένος και αβοήθητος σε αυτές τις κατατακτήριες.