Στις 9 του μηνός η Opel θα ανακοινώσει επίσημα το νέο της προϊοντικό πλάνο και σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της PSA για την γερμανική εταιρία, περιλαμβάνει μείωση του αριθμού των μοντέλων της, προκειμένου να επικεντρωθεί σε μοντέλα με υψηλά περιθώρια κέρδους καθώς και την ανάπτυξη ηλεκτρικών τεχνολογιών, τόσο για την ίδια, όσο και για την PSA.

Η PSA θέλει η Opel να αποκτήσει εμπορική πορεία και σε αγορές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ταμπού από την GM, με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Opel στο Russelsheim να αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο της ανάπτυξης και της εξέλιξης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της PSA και της Opel.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Opel θα βασίζονται σε πλατφόρμες της PSA, ενώ θα χρησιμοποιούν τους κινητήρες, τα συστήματα μετάδοσης και τις άλλες τεχνολογίες του γαλλικού ομίλου. Η κοινή χρήση τους θα συμβάλει ώστε η Opel να μειώσει το κόστος εξέλιξης και παραγωγής, αλλά και να επιτύχει τους στόχους εξοικονόμησης καυσίμου και CO2. Η PSA θέλει η Opel να γίνει κερδοφόρα και να έχει λειτουργικό περιθώριο κέρδους 2% το 2020.