Η VW εγκαινιάζει τη νέα της αεροδυναμική σήραγγα

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen εγκαινίασε τη νέα της αεροδυναμική σήραγγα μέσα στην οποία θα εξελιχθούν τα 50+ μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρία μέχρι το 2020. Το Wind Tunnel Efficiency Center, όπως ονόμασε η VW τις νέες εγκαταστάσεις της, κόστισε 100 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στο Wolfsburg της Γερμανίας.

https://www.youtube.com/watch?v=rNyGQEt7VN4

Καλύπτει έκταση 8.800 τετραγωνικών μέτρων και θα επιτρέψει στην VW να καθορίσει την αεροδυναμική αντίσταση ενός αυτοκινήτου μέσα σε μόλις 20 λεπτά, όταν με χρήση υπολογιστών θα χρειαζόταν μερικές ημέρες. Η σήραγγα είναι ικανή να παράγει ταχύτητες ανέμου έως τα 250 χλμ/ώρα, ενώ παράλληλα μπορεί να προσομοιώνει και θερμοκρασίες από -30 έως +60 βαθμών Κελσίου.

Επίσης μπορεί να προσομοιώνει χιόνι, βροχή και το επίπεδο υγρασίας (έως 90%). Η VW είναι περήφανη μιας και υποστηρίζει πως η νέα της σήραγγα είναι από τις πιο ήσυχες αεροδυναμικές σήραγγες τέτοιας ταχύτητας του κόσμου, μιας και παράγει μόλις 65 ντεσιμπέλ, ήχος που είναι ίδιος με αυτόν που παράγει μια οικιακή τηλεόραση, ρυθμισμένη σε κανονική ένταξη ήχου.

Ο τεράστιος ανεμιστήρας της σήραγγας έχει διάμετρο οκτώ μέτρων και οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2014. Μέσα της η VW θα αναπτύξει τα επόμενα της αυτοκίνητα που θα έχουν πιο αεροδυναμικά σώματα με χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας, κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μικρότερες εκπομπές ρύπων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...