1Πρόλογος

Μετά το Μεξικανικό Grand Prix, το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει τελειώσει, αφού ο Lewis Hamilton απέχει πλέον 56 βαθμούς από τον Sebastian Vettel, έτσι κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο τίτλο. Η δράση, όμως, δε σταματά και μεταφέρεται στη Βραζιλία, η οποία μας έχει χαρίσει πολλούς θεαματικούς και δραματικούς αγώνες.

Πέρυσι ήταν ένας από αυτούς, αφού η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε διακοπές στον αγώνα. Φέτος, ο καιρός αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος, αλλά αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε μάχη για τις πρώτες θέσεις, αφού η Red Bull προέρχεται από πολύ δυνατούς αγώνες, ο Vettel θέλει να κλείσει τη χρονιά με νίκες, ενώ ο Hamilton δεν βγαίνει ποτέ από το παιχνίδι.

Ο Βρετανός πήρε πέρυσι την πρώτη του νίκη στο Interlagos, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος, γεγονός που, αν συμβεί, θα αποτελέσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Mercedes στη συγκεκριμένη πίστα. Η Ferrari αναμένεται ιδιαίτερα δυνατή, κυρίως στο δεύτερο κομμάτι, που είναι και το πιο αργό της πίστας.

Εκεί περιμένουμε δυνατή και η Red Bull, όμως η RB13 ίσως έχει μειονέκτημα στην ανηφορική ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, εκεί όπου απαιτείται δύναμη από τον κινητήρα. Τα μονοθέσια θα φορέσουν την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, με τις επιλογές των οδηγών να είναι αρκετά παρόμοιες. Ο καιρός αναμένεται άστατος κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, αφού την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε βροχές, εν αντιθέσει με την Κυριακή που θα έχουμε στεγνό αγώνα.

Δύο είναι οι ζώνες του DRS που έχουν οριστεί από τη FIA. Η πρώτη ξεκινάει 30 μέτρα μετά τη Στροφή 3, μέχρι και τα φρένα της Στροφής 4 έχοντας σημείο ανίχνευσης το apex της στροφής 2, ενώ η δεύτερη ζώνη ξεκινάει 60 μέτρα πριν από τη Στροφή 15, μέχρι τα φρένα για τη Στροφή 1, με τη σημείο ανίχνευσης να βρίσκεται 30 μέτρα πριν τη Στροφή 13.

Λόγω των περσινών προβλημάτων, οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν αυλάκια στις στροφές 2, 3, 12, 13, 14 και 15, ενώ η FIA τοποθέτησε «sausage kerbs» στις κορυφές των στροφών 2, 4, 8 και 10.

2Τα περσινά highlights

3Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά

4Η νίκη του Fisichella, στον άκρως επεισοδιακό αγώνα του 2003

5Η φανταστική οδήγηση του Verstappen πέρυσι

6Το διπλό προσπέρασμα του Alonso στους Massa και Webber, το 2012

7Η αξιομνημόνευτη νίκη του Senna, το 1991

8Η εκκίνηση του Vettel, το 2012

9Ο τελευταίος γύρος του Glock, με slicks στο βρεγμένο, το 2008

10Δέκα κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Βραζιλιάνικου Grand Prix