Μετά από το Ουγγρικό Grand Prix, ο Sebastian Vettel έφτασε στην πρώτη του νίκη για το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς. Ο 30χρονος ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, αλλά κατάφερε στην εκκίνηση να περάσει μπροστά και να κρατηθεί εκεί μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας. Βέβαια, αυτό έγινε χωρίς την παρουσία του Lewis Hamilton, ο οποίος ξεκίνησε από το pit lane και ανέβηκε μέχρι την τέταρτη θέση, τερματίζοντας 5,4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, υποστηρίζει πως αυτή η νίκη δε θα είχε σημειωθεί αν ο Hamilton δεν είχε κάνει το λάθος στις κατατακτήριες, αφού θα ξεκινούσε λογικά από την πρώτη θέση και τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, καθώς έτσι θα γινόταν το πρώτο φαβορί για τη νίκη.

Είμαι ενθουσιασμένος με τη νίκη της Ferrari. Εν αντιθέσει με τα οικονομικά, το άθλημα δεν είναι μια συγκεκριμένη επιστήμη. Είναι εύκολο να μιλάς, αλλά πολύ πιο δύσκολο να κερδίζεις. Η Ferrari είχε μια καλή σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν κέρδισε το πρωτάθλημα. Και πιστεύω πως ο Hamilton θα είχε κερδίσει αν ξεκινούσε από την pole. Είμαστε όλοι χαρούμενη με τη νίκη της Ferrari, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Hamilton ήταν εκτός. Και όλοι είδαμε το comeback του.