Η μάχη του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί πρόωρα, αλλά η Mercedes δεν χαλαρώνει ούτε στιγμή, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και η ίδια. Σήμερα, ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά, έχοντας τον Valtteri Bottas στη δεύτερη θέση, έτσι η W08 έδειξε ότι για την ώρα είναι το ταχύτερο μονοθέσιο στο Autodromo Jose Carlos Pace.

Παρόλο που στο FP2 οι διαφορές ήταν μικρότερες, ο Sebastian Vettel πιστεύει ότι η γερμανική ομάδα θα είναι δύσκολη αντίπαλος, αφού σήμερα έδειξε ότι είναι η ταχύτερη σε όλες τις συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι, μέσα από τη βελτίωση στο set-up, η SF70H μπορεί να γίνει ταχύτερη για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Νομίζω ότι στην τελική είναι απλό: η Mercedes δείχνει να είναι η ταχύτερη, και μετά εμείς και η Red Bull είμαστε πολύ κοντά. Νομίζω ότι η πίστα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία, κάτι που θα μας βοηθούσε να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Μ’ αρέσει να οδηγώ, ήταν ωραίο. Έκανα πολλούς γύρους σήμερα. Ήταν περισσότερο εντός πίστας, παρά εκτός, γι’ αυτό και το απόλαυσα. Αλλά, όπως είπα, θα είναι δύσκολο να φτάσουμε τη Mercedes. Θεωρώ πως είναι λίγο μπροστά, και οι δυο τους. Δείχνουν γρήγοροι σε όλες τις συνθήκες και με όλα τα ελαστικά, οπότε θα δούμε.