GP Βραζιλίας 2017, FP2: Συνεχίζει η Mercedes

Σχετικά άρθρα

FP2

Η Mercedes εξακολουθεί να είναι η ταχύτερη ομάδα στο Autodromo Jose Carlos Pace. Ο Lewis Hamilton ήταν ξανά ο ταχύτερος οδηγός, ελάχιστα μπροστά από τον Valtteri Bottas. Στην τρίτη θέση ο Daniel Ricciardo, όμως τώρα η διαφορά της γερμανικής ομάδας από τους υπόλοιπους είναι μικρότερη.

Τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Sebastian Vettel, μπροστά από τους Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Esteban Ocon, Felipe Massa, Nico Hulkenberg και τον Fernando Alonso που είναι ο τελευταίος της πρώτης δεκάδας. Ας δούμε τα κυριότερα από τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά:

Ο καιρός παρέμενε καλός, με τα θερμόμετρα να δείχνουν τους 29°C στον αέρα και τους 50°C στο οδόστρωμα. Τα μονοθέσια βγήκαν γρήγορα έξω και ο Raikkonen ανέφερε αμέσως ότι είχε δονήσεις στην SF70H. Ο Vettel ανέβηκε πρώτος με το 1:10.9, πατώντας στα μαλακά ελαστικά, όπως και όλοι όσοι είχαν βγει στην πίστα. Ο Raikkonen κινήθηκε λίγο πιο γρήγορα, αλλά ο Vettel απάντησε, για να γίνει 80 χιλιοστά ταχύτερος από τον team-mate του.

Ο Perez πήρε την τρίτη θέση από τον Vandoorne, όσο οι Red Bull και Mercedes δεν είχαν αφήσει τα γκαράζ τους. Ο Vettel πίεσε κι άλλο, αλλά ο Grosjean τον καθυστέρησε στην αρχή του δεύτερου sector. Αντίθετα, ο Raikkonen είχε καθαρό δρόμο και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:10.4, την ώρα που ο Bottas και ο Verstappen έβγαιναν στην πίστα με τα μαλακά ελαστικά.

Ο Vettel βελτίωσε την επίδοσή του, αλλά ο Verstappen ήταν ακόμα πιο γρήγορος, όπως μαρτυρά το 1:10.2. Ο Ολλανδός παρέμεινε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα στην κορυφή, αφού ο Bottas ήταν δέκα χιλιοστά πιο γρήγορος. Ο Verstappen πήρε και πάλι την πρώτη θέση με 1:10.1, αλλά ο Bottas απάντησε με το 1:09.8, όσο ο Hamilton έγραφε τον πρώτο του γρήγορο γύρο, ο οποίος τον μετακίνησε στην κορυφή με 1:09.7.

Τα πρώτα 25 λεπτά είχαν γίνει παρελθόν και η δράση είχε μειωθεί σημαντικά στην πίστα. Ο Raikkonen βρήκε την ευκαιρία για να πιέσει και να πάρει την τρίτη θέση από τον Verstappen, χωρίς να κατεβαίνει το 1:10 όπως είχαν κάνει τα «Ασημί Βέλη». Στο μισάωρο, τα μονοθέσια ξεκίνησαν να βγαίνουν με τα πολύ μαλακά. Ο Vettel βελτίωσε τον χρόνο του, κατέβηκε το 1:10, αλλά έκανε παράπονα για χαμηλή πρόσφυση στο εμπρός μέρος, έτσι ήταν 15 χιλιοστά από τον χρόνο που έγραψε ο Bottas με τα μαλακά.

Ο Φινλανδός σημείωσε το 1:09.5 με τα πολύ μαλακά, όμως ο Hamilton δεν κατάφερε να βελτιώσει στον πρώτο του γρήγορο γύρο, αφού έκανε ένα μικρό λάθος και πήρε το πόδι του από το γκάζι. Αμέσως μετά έγραψε το 1:09.5 και ήταν 48 χιλιοστά ταχύτερος από τον team-mate του, την ώρα που ο τρίτος Vettel είχε μπει στα pits.

Ο Verstappen κατέβηκε το 1:10 και είχε την ειδική μπογιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του, προκειμένου οι μηχανικοί να αξιολογήσουν τη ροή του αέρα. Ο Ricciardo πήρε την τρίτη θέση από τον Vettel και πλησίασε τον Bottas στα 180 χιλιοστά. Στα 49 λεπτά από το τέλος, ο Ericsson έχασε τον έλεγχο στη Στροφή 12, χτυπώντας ελαφρά στα προστατευτικά, για να γυρίσει αμέσως μετά στα pits.

Είχαμε φτάσει στα μισά της περιόδου κι ελάχιστα μονοθέσια γυρνούσαν στην πίστα. Vettel, Hamilton και Bottas βγήκαν με 40 λεπτά να απομένουν για το τέλος, όλοι με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Παρόμοια στιγμή με τον Ericsson είχε και ο Grosjean, χωρίς να τραυματίζει το μονοθέσιό του, αλλά κατέστρεψε ένα σετ ελαστικών.

Είχαμε μπει στο τελευταίο μισάωρο και οι οδηγοί είχαν πολύ καύσιμο στα μονοθέσιά τους, ώστε να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα και να αξιολογήσουν τη φθορά των πολύ μαλακών κυρίως ελαστικών. Η δράση στην πίστα ήταν πολύ μεγάλη, αφού όλοι οι οδηγοί πλην του Ericsson γυρνούσαν για να πάρουν δεδομένα από τα μονοθέσιά τους.

Ο Ricciardo έβαλε τα μαλακά και επισήμαινε πως η συμπεριφορά τους είναι παρόμοια με αυτή την πολύ μαλακών. Τίποτα άξιο λόγου δεν συνέβη μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Το αυριανό FP3 θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

Οι δέκα καλύτερες τελικές ταχύτητες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...