Η Aston Martin παρουσιάζει τα πρώτα σκίτσα, αλλά και τις πρώτες λεπτομέρειες της Valkyrie AMR Pro, της ειδικής έκδοσης της Valkyrie, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Η πιο ακραία έκδοση της Valkyrie θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες και φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, λιγότερο βάρος χάρη στο ελαφρύτερο carbon σώμα, μπορεί να πιάσει τα 400+ χλμ/ώρα στην ευθεία και να παράγει 3,3 Gs στις στροφές. Χάρη στα φρένα προερχόμενα από την Formula 1, το αυτοκίνητο παράγει 3,5 Gs κατά το φρενάρισμα, με αρκετά εξαρτήματα της ανάρτησης να αντικαθίστανται από carbon μέρη, με τα παράθυρα να είναι κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό.

Το σύστημα κλιματισμού, όπως και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχουν αφαιρεθεί, με την Aston Martin να αναφέρει πως ο V12 6,5-λίτρων κινητήρας θα παράγει περισσότερη δύναμη και ροπή, με το σύστημα ελέγχου εκπομπών να τροποποιείται. Ο ηλεκτροκινητήρας θα παραμείνει αμετάβλητος, με την Aston Martin Valkyrie AMR Pro να φορά μικρότερες ζάντες 18″ και τα αγωνιστικά ελαστικά της Michelin που φορούν τα LMP1 αγωνιστικά.

Όλες οι παραπάνω αναβαθμίσεις, θα κάνουν το αυτοκίνητο να έχει εφάμιλλες επιδόσεις με αυτές ενός μονοθεσίου της Formula 1. Μάλιστα ο οδηγός κάθε Valkyrie AMR Pro θα περνά από μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης, ενώ θα κάνει και δοκιμές στον προσομοιωτή και στις εγκαταστάσεις της Aston Martin Red Bull Racing.

Η Aston Martin δεν αποκάλυψε την τιμή της Valkyrie AMR Pro, αλλά έκανε γνωστό πως οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το 2020.