Σε μια εβδομάδα, και στην έκθεση του Los Angeles, η Subaru θα παρουσιάσει το νέο μεγάλο της SUV, το Ascent. Αυτό δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το Ascent Concept, που έδειξε η εταιρία στη Νέα Υόρκη πριν επτά μήνες. Το επταθέσιο SUV θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α. με το λανσάρισμα του να ξεκινάει από τις αρχές του 2018.

Θα παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στην πόλη Lafayette της Αμερικής, και από την παραπάνω teaser φωτογραφία φαίνεται ότι η έκδοση παραγωγής έχει λιγότερο φουτουριστικά φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέφτες, συμβατικές χειρολαβές και πιθανώς ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, ενώ λογικά θα πατάει σε ζάντες 21 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 275/50.

Διατηρεί, όμως, τα μυώδη φτερά, με το 7-θέσιο ιαπωνικό SUV να τίθεται αντιμέτωπο με το VW Atlas, μιας και θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα Outback και Forester. Το μήκος του Ascent φτάνει τα 5.049 χλστ., το πλάτος του τα 1.989 χλστ., το ύψος του τα 1.839 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.972 χλστ..

Τέλος, η μόνη πληροφορία που έδωσε η Subaru για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, είναι ότι αυτό θα κινείται από έναν ολοκαίνουριο turbo boxer κινητήρα με άμεσο ψεκασμό, πιθανότατα έναν 2,4-λίτρων.