Το πακέτο ασφαλείας Safety Sense της Toyota είναι διαθέσιμο σε όλη την γκάμα της και από τα μέσα του 2018 θα προστεθούν νέες λειτουργίες. Τότε θα δούμε την δεύτερη γενιά της Toyota Safety Sense σουίτας, και μεταξύ των μεγαλύτερων βελτιώσεων θα είναι το σύστημα πριν από μια ενδεχόμενη σύγκρουση (pre-collision).

Αυτό θα παρέχει καλύτερη απόκριση φρεναρίσματος, αν το σύστημα εντοπίσει πεζό στο δρόμο του οχήματος τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας. Επιπλέον, οι αισθητήρες θα μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανό ατύχημα με ποδήλατο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι βελτιώσεις αναβαθμίζουν το adaptive cruise control, το οποίο θα έχει παρέχει ανίχνευση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, θα διαθέτει το σύστημα Lane Tracing Assist, το οποίο θα μπορεί να κάνει αυτόματα μικρές διορθώσεις στο τιμόνι για τη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας.

Μια άλλη νέα προσθήκη στο TSS δεύτερης γενιάς είναι το Road Sign Assist. Αυτό χρησιμοποιεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος για να εντοπίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, και να εμφανίζει τις πληροφορίες είτε στο ταμπλό είτε στο head-up display, αν το μοντέλο το διαθέτει.

Το σύστημα για ειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα έχει επίσης αναβαθμίσεις, ώστε να μπορεί πλέον να ανιχνεύει την άκρη του δρόμου, εκτός από το σημείο που τελειώνει η λωρίδα.