Μάθε τα πάντα για το νέο Jeep Wrangler

Σχετικά άρθρα

Μετά από μήνες αναμονής, spy φωτογραφιών, διαρροών και μερικών φωτογραφιών, η Jeep παρουσιάζει με κάθε επισημότητα το νέο Wrangler.

Πλατφόρμα

Το ολοκαίνουργιο Wrangler είναι κατασκευασμένο σε ένα νέο πλαίσιο τύπου σκάλας . Φέρει αλουμινένια πάνελ στις πόρτες, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο καπό και στα μπροστινά φτερά, με την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο. Η ανάρτηση είναι επανασχεδιασμένη, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να είναι μειωμένο κατά 90 κιλά, με την ακαμψία να έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το πλαίσιο χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο χάλυβα υψηλής αντοχής, με τα πίσω φτερά, τις μπροστά κολόνες και τα roll bar να παραμένουν από χάλυβα

Οι εμπρός τροχοί έχουν μετακινηθεί κατά 4 εκατοστά πιο μπροστά προκειμένου να χωρέσει το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ οι πίσω τροχοί έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω κατά 2,5 και 4 εκατοστά, στη δίπορτη και στη τετράπορτη έκδοση αντίστοιχα, προκειμένου να αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Ο χειρισμός όταν το αυτοκίνητο κινείται σε άσφαλτο έχει βελτιωθεί χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, με το σύστημα διεύθυνσης να έχει ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση. Οι ικανότητες ρυμούλκησης παραμένουν αμετάβλητες, στα 907 κιλά για το δίπορτο μοντέλο και στα 1.587 κιλά για τα τετράθυρα μοντέλα. Το Wrangler μπορεί να κινηθεί σε νερό βάθους έως και 76 εκατοστών, έχει γωνία προσέγγισης 44 μοιρών, γωνία διαφυγής 37 μοιρών και γωνία ράμπας 27,8 μοίρες.

Κινητήρες

Το νέο Wrangler θα προσφέρεται αρχικά με 2 κινητήρες. Πρόκειται για τον Pentastar 3.6-λίτρων V6 κινητήρα απόδοσης 285 ίππων με 353 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο δεύτερος κινητήρας είναι ένας νέος ήπιος υβριδικός turbo τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0-λίτρων eTorque απόδοσης 268 ίππων με 400 Nm ροπής που διαθέτει μια μπαταρία 48 Volt και μια μια BISG (Belt Integrated Starter Generator) γεννήτρια/μίζα.

Από το 2019 θα υπάρχει και ένας 3,0-λιτρος EcoDiesel που αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 260 άλογα με 600 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα Start/Stop.

Από τα μέσα του 2019 θα προσφέρεται και σε μια plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει έναν V6 3,6-λίτρων κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός της νέας (JL) γενιάς του Wrangler παραμένει πιστός με αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, διαθέτοντας τις απαραίτητες αλλαγές φρεσκάδας. Παρά τα γνώρισμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, η Jeep αναφέρει ότι ο Wrangler έχει βελτιωμένη αεροδυναμική, αναδιπλούμενο παρμπρίζ και ακόμα μεγαλύτερη ανοιχτή οροφή, στην soft-top έκδοση. Τονίζει, επίσης, ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί συνδυασμούς θυρών, οροφής, και παρμπρίζ, ενώ θα προσφέρει και 200 αξεσουάρ της Mopar ώστε οι πελάτες να παραμετροποιήσουν στο έπακρο το αυτοκίνητο τους.

Οι μεντεσέδες στις πόρτες συνεχίζουν να είναι εξωτερικοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αναδιπλούμενο παρμπρίζ πιάνεται με μόλις τέσσερις βίδες, πολύ λιγότερες από τις 28 που είχε η προηγούμενη γενιά. Έτσι μπορεί να αναδιπλωθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όταν στη προηγούμενη γενιά χρειαζόταν 90 λεπτά.

Στυλ αμαξώματος

Το δίπορτο μοντέλο θα προσφέρεται ως Sport, Sport S και Rubicon, ενώ το τετράπορτο ως Sport, Sport S, Sahara και Rubicon. Το Unlimited Sahara θα προσφέρεται με μόνιμη τετρακίνηση. Θα προσφέρεται με 10 πακέτα εξοπλισμού, ανάμεσά τους τα Electronic Infotainment System Group και Technology Group. Τα Sahara και Rubicon θα διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό LED φωτιστικά σώματα. Η οροφή θα μπορεί να είναι μεταλλική, υφασμάτινη ή ηλεκτρικά αναδιπλούμενη.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό συνδυάζει το αυθεντικό στυλ με βελτιωμένη ευελιξία, που προσφέρουν άνεση στους οδηγούς και στους επιβάτες. Υπάρχουν στρόγγυλοι αεραγωγοί, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, τριάκτινο τιμόνι και ψηφιακή οθόνη ανάμεσα στα όργανα του πίνακα οργάνων.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας, προσφέρονται υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, προηγμένο ηχοσύστημα και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνες μεγέθους 5,7″ και 8,4″, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Πωλήσεις

Οι πωλήσεις του νέου Jeep Wrangler θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ από τον ερχόμενο Ιανουάριο, με την τωρινή γενιά να είναι διαθέσιμη για αρκετούς μήνες παράλληλα με τις πωλήσεις της νέας γενιάς, μιας και η παραγωγή της θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...