Η κινέζικη Geely, μητρική εταιρία της Volvo, της Lotus, της Lynk & Co, της Terrafugia, αλλά και της London Taxi Company, θέλει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιό της και έτσι κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler, αλλά οι Γερμανοί την απέρριψαν.

Η πρόταση ήταν ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, με την Daimler να την απορρίπτει επειδή όπως δήλωσαν στελέχη που συμμετείχαν στις συναντήσεις που διεξήχθησαν ανάμεσα στις δύο εταιρίες στο Πεκινό, δεν ήθελε να αλλάξει το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς στο μετοχικό της σχήμα. Ωστόσο, η Daimler άφησε ανοικτό ένα παράθυρο στην Geely, μιας και εκπρόσωπος της δήλωσε πως στο μέλλον η εταιρία θα είναι ανοικτή σε νέους επενδυτές.

Η Daimler έχει ήδη δύο Κινέζους εταίρους, την BAIC Motor Company και την BUD. Η αξία της Geely αποτιμάται στα 32 δισ. δολάρια και αν η πρότασή της γινόταν αποδεκτή, τότε θα γινόταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler, πίσω από τις Kuwait Investment Authority και BlackRock, οι οποίες κατέχουν μερίδιο της τάξης του 6,8% και 6% αντίστοιχα.