Η Morgan teasάρει το Aero GT

Σχετικά άρθρα

Η Morgan ξεκίνησε το teasing του Aero GT, του πιο ακραίου αυτοκινήτου που θα κατασκευάσει ποτέ. Το αυτοκίνητο αποτελεί την σκληροπυρηνική έκδοση του Aero 8 και θα σηματοδοτήσει το τέλος της παραγωγής του θρυλικού σπορ βρετανικού μοντέλου.

Το Aero GT αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά GT3 της Morgan, έχοντας ένα ολοκαίνουργιο σώμα, κατασκευασμένο στο χέρι, που έχει σχεδιαστεί έτσι προκειμένου να βελτιώνει την αεροδυναμική, παράγοντας περισσότερη κάθετη δύναμη.

Κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό V8 4,8-λίτρων κινητήρα, προερχόμενος από την BMW, απόδοσης 367 ίππων, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα.

Μόλις 8 Aero GT θα κατασκευάσει η Morgan, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί. Η επίσημη παρουσίαση του Morgan Aero GT θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...