Έχω παραδεχτεί ανοιχτά πως η Formula E δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον για ‘μένα. Οι λόγοι είναι πολλοί: πλήρης απουσία ήχου, αγώνες μέσα στις πόλεις, αργά μονοθέσια και φυσικά ευνουχισμός των αγώνων. Επιπλέον, πιστεύω ακράδαντα πως το -πραγματικό- μέλλον της αυτοκίνησης είναι το υδρογόνο και όχι ο ηλεκτρισμός, έτσι το ηλεκτρικό πρωτάθλημα της FIA με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Φυσικά, δεν έχουν όλοι τις δικές μου απόψεις, κάτι που δε μ’ ενοχλεί καθόλου. Αρκετοί πρώην οδηγοί της Formula 1 κοιτούν προς τη Formula E και ο Nico Rosberg προστίθεται σε αυτούς. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016 εξετάζει την επιλογή ενασχόλησης με το άθλημα, αλλά χωρίς να κάθεται στη θέση του οδηγού.

Είμαι ανοιχτός στο να εξερευνήσω, οπότε ας περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες, αλλά σίγουρα ενδιαφέρομαι. Ξέρω αρκετά πολλά, το έχω παρακολουθήσει. Έχει ένα λαμπρό και σπουδαίο μέλλον. Είναι στον σωστό δρόμο και ο Alejandro Agag (ο CEO) είναι εκπληκτικός, οπότε θα κάνει σωστές κινήσεις.

Ο Γερμανός δηλώνει υπέρμαχος της Formula E, υποστηρίζοντας ότι είναι μια κατηγορία που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αντιπροσωπεύει το μέλλον, όσο κι αν αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί του.

Η Formula E έχει χτυπήσει νεύρο, η προώθηση είναι εκεί όσον αφορά τον ηλεκτρισμό, γι’ αυτό και το μέλλον θα είναι εγγυημένα σπουδαίο, διότι ο κόσμος θα το παρακολουθήσει και αυτή θα είναι η τεχνολογία των μελλοντικών μαχών. Θα είναι εδώ. Ποτέ δεν είχαμε μία κατηγορία με τόσο ξεχωριστή τεχνολογία. Πηγαίνει από τα αγωνιστικά στα αυτοκίνητα δρόμου του μέλλοντος, όταν και θα τα οδηγούμε όλοι. Οι καλύτερες μάρκες του κόσμου είναι εδώ και πολεμούν μεταξύ τους, οπότε είναι συναρπαστικό.