Η Delphi Automotive ανακοίνωσε πως προχωρά σε αλλαγή του ονόματός της σε Aptiv, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό πως στόχος της είναι να μειώσει το κόστος των αυτόνομων αυτοκινήτων κατά περισσότερο από 90%, έτσι ώστε αυτό έως το 2025 να ανέρχεται σε περίπου 5.000 δολάρια μέχρι το 2025.

Αυτά δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Kevin Clark, ο οποίος συμπλήρωσε πως η Aptiv θέλει να βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων “να ξανασκεφτούν τον τρόπο κατασκευής των οχημάτων για να κερδίσουν χρήματα, από τα δεδομένα που παράγονται από τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα”.

Ο Clark τόνισε πως σήμερα, οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το κόστος ενός αυτόνομου πακέτου υλικού και λογισμικού κυμαίνεται από 70.000 έως 150.000 δολάρια,, αλλά μέχρι το 2025, το κόστος θα μειωθεί σε περίπου 5.000 δολάρια λόγω τεχνολογικών εξελίξεων και (υψηλότερου) όγκου πωλήσεων.

Συνέχισε δε, λέγοντας, πως μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για μείωση του κόστους, θα έρθει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που εργάζονται με εταιρείες όπως η Aptiv, όταν αρχίσουν να ανασχεδιάζουν τις βασικές πλατφόρμες οχημάτων τους ειδικά για να φιλοξενήσουν ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες και αυτοδιαχειριζόμενους αισθητήρες. Όπως είπε:

Εργαζόμαστε τώρα με τους πελάτες μας για να βελτιστοποιήσουμε τις υφιστάμενες πλατφόρμες, και να επανασχεδιάζουν τις μελλοντικές πλατφόρμες οχημάτων που θα έχουν λιγότερα εξαρτήματα αλλά πολύ περισσότερο λογισμικό, καλύτερη επικοινωνία και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.