Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Αυτό το μέλι φέρει την υπογραφή της Porsche και διατίθεται κανονικά στην αγορά.

Το μέλι είναι μέρος του προγράμματος αειφορίας της γερμανικής εταιρίας και παράγεται από τις 1,5 εκατομμύριο μέλισσες που ζουν στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.

Πωλείται με το όνομα Turbienchen και οι μέλισσες της Porsche που υπάρχουν σε 25 κυψέλες, έχουν ήδη παράγει περίπου 400 κιλά μέλι, το οποίο πωλείται σε κατάστημα του εργοστασίου. Στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Λειψίας, έκτασης 132 εκταρίων, πλέον συναντά κανείς πολλά άγρια ζώα, όπως πουλιά, ελάφια, λαγούς αλλά και 21 υπέροχα άλογα Mustang.

Η Porsche αποφάσισε να βάλει μέλισσες στην περιοχή επειδή τα παράσιτα, τα φυτοφάρμακα αλλά και η έλλειψη οικοτόπων, είχαν κάνει τον γερμανικό πληθυσμό των μελισσών να μειωθεί αισθητά, παρόλο που τα έντομα προστατεύονται από τον Ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία της φύσης.

Ο Gerd Rupp, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του εργοστασίου της Porsche στη Λειψία, δήλωσε πως το έργο με τις μέλισσες είναι τόσο επιτυχές που θα επεκταθεί το 2018.