H Lamborghini Urus θέλει να κερδίσει την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο Nürburgring

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις μήνες, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, με χρόνο 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα, έγινε το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση, ξεπερνώντας το 7:59,74 της Porsche Cayenne Turbo S. Αυτόν τον τίτλο, θέλει τώρα να πάρει μια άλλη Ιταλική εταιρία, η Lamborghini με την πρόσφατα παρουσιασμένη Urus.

Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani, λέγοντας ότι η προσπάθεια με την Urus θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη. Τέλος, ο Reggiani είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι το SUV τους θα εκθρονίσει την Stelvio Quadrifoglio, και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.

Να θυμίσω, ότι η Urus διαθέτει έναν 4,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα, απόδοσης 650 ίππων στις 6.000 σ.α.λ., ροπή 850 Nm, διαθέσιμη από τις 2.250 μέχρι τις 4.500 σ.α.λ., και με βάρος 2.200 κιλά έχει αναλογία κιλών ανά ίππο 3.38, καθιστώντας το το SUV με την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο.

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ ταχυτήτων, με μετατροπέα ροπής, με την Urus να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, από τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 305 χλμ/ώρα.

Από την άλλη, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio φορά τον V6 twin-turbo κινητήρα των 2,9-λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτ., με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 285 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς, με το βάρος να ανέρχεται στα 1.830 κιλά.

ΠηγήCar Magazine

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Και ο "πόλεμος" λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται...