Δοκιμάζοντας το νέο ταξί του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Εκτός από το Big Ben, το London Eye, το παλάτι του Buckingham και αρκετά άλλα αξιοθέατα, οι Άγγλοι έχουν να υπερηφανεύονται και για τα ταξί τους, γνωστά και ως black cabs. Η London Taxi Company (LTC), που τα κατασκευάζει, αφού εξαγοράστηκε από την στην κινέζικη Geely μετονομάστηκε σε London EV Company (LEVC) και παρουσίασε πριν κάτι μήνες το νέο plug-in υβριδικό ταξί για το Λονδίνο.

Αυτό ονομάζεται TX, και θα είναι διαθέσιμο στους δρόμους του Λονδίνου από την 1η Ιανουαρίου του 2018, και στο παρακάτω video θα δεις το πρώτο review του, έτσι ώστε να ξέρεις τι θα συναντήσεις σε ενδεχόμενο ταξίδι σου στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η Geely, όπως ξέρεις έχει στις τάξεις της και την Volvo, και ο διαμοιρασμός μερών με την LEVC ήταν αναπόφευκτος. Η παραγωγή του έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, με το εργοστάσιο να αναμένεται να παράγει πάνω από 20.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η εταιρία να θέλει να πουλά το ταξί και σε αγορές εκτός Αγγλίας, όπως το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Όσλο, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει το ταξί της και σε εταιρίες όπως η Uber. Η τιμή του ξεκινά λίγο πάνω από τις 50.000 λίρες, με το ταξί να έχει αυτονομία 643 χλμ, με τα 112 χλμ εξ’αυτών να μπορεί να τα διανύσει αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ διαθέτει και τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40.

Το TX έχει σχεδιαστεί στο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό κέντρο της Geely στη Βαρκελώνη από τον πρώην επικεφαλής σχεδίασης της της Volvo, Peter Horburry και τον David Ancona. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες και προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια του οδηγού. Επίσης εξοπλίζεται με Wi-Fi Hotspot, πανοραμική γυάλινη οροφή και πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...