Η Volvo το 2015 είχε ανακοινώσει πως θέλει το 2021 να προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία στο κοινό, αλλά οι Σουηδοί σήμερα, έκαναν γνωστό πως θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά αυτόνομη τεχνολογία -Drive Me όπως την ονομάζει- προκειμένου να διασφαλίσει πως η τεχνολογία θα είναι απολύτως ασφαλής όταν διατεθεί στο κοινό.

Η σουηδική εταιρία, στο πλαίσιο Drive Me, ήθελε να προσφέρει έως τα τέλη του 2017 την ευκαιρία σε 100 οικογένειας του Γκέτεμποργκ να χρησιμοποιήσουν πιλοτικά 100 αυτόνομα αυτοκίνητα, που θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε επιλεγμένους δρόμους γύρω από την πόλη. Τελικά η απόφαση αυτή μετατέθηκε για το 2021. Η Volvo σκόπευε να προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 έως το 2021, αλλά ένας από τους βασικούς λόγους της καθυστέρησης είναι πως οι αισθητήρες και οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται για την αυτόνομη τεχνολογία, αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που δεν πρέπει να βιαστούν να καταλήξουν σε κάποια ορισμένη τεχνολογία, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι παρωχημένη.

maxresdefffault

Η Volvo υπολογίζει πως η αυτόνομη τεχνολογία θα κοστίζει στον καταναλωτή κοντά στις 9.000 ευρώ. Το Drive Me δε θα είναι απλά ένα σύστημα επιτήρησης, αλλά όταν ενεργοποιηθεί από τον οδηγό, θα κάνει όλη τη δουλεία αυτό, αφήνοντας στον οδηγό την ελευθερία να κάτσει αναπαυτικά πίσω από το τιμόνι και να δει μια ταινία ή να ασχοληθεί με ότι άλλο θέλει. Το Drive Me ουσιαστικά είναι μια αρκετά εξελιγμένη μορφή του υπάρχοντος συστήματος Pilot Assist, που εφοδιάζονται τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας, XC90, S90 και V90.