Toyota: 10 ηλεκτρικά μέχρι το 2020

Σχετικά άρθρα

H Toyota που έχει επενδύσει τα τελευταία 20 χρόνια στην ηλεκτροκίνηση, ανέφερε με επίσημη ανακοίνωση της ότι, από το 2020 θα προσφέρει στην γκάμα της 10 ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Toyota σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σειρά σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Να σημειωθεί, ότι έως και σήμερα, η Toyota, δεν προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, παρόλο που παράγει υβριδικά μοντέλα.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, ο Shigeki Terashi δήλωσε ότι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της θα προσφερθούν για πρώτη φορά στην Κίνα, κάτι που θα πρέπει να ενθαρρύνει και τα κράτη με γενναίες επιδοτήσεις και άλλες πολιτικές, που θα τονώσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών. Θα ακολουθήσουν οι αγορές της Ιαπωνίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι επενδύσεις της Toyota για την ανάπτυξη των μπαταριών των ηλεκτρικών μοντέλων θα υπερβούν τα 13 δισ. δολάρια (1,5 τρισ. γεν) μέχρι το 2030. Η εταιρεία δήλωσε ότι πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης μπαταριών, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, απαιτούν αύξηση της δυνατότητας παραγωγής πιο ισχυρών μπαταριών.

Πέρυσι, τα υβριδικά βενζινοκίνητα οχήματα και τα ηλεκτροκίνητα αποτελούσαν μόλις το 1% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, με τους ειδικούς της βιομηχανίας να αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν το 10% τις επόμενες δεκαετίες.

Απώτερος στόχος της Toyota είναι να πουλά περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2030, με το 1 εκατομμύριο εξ’αυτών να είναι μηδενικών εκπομπών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...