Το Plymouth Superbird του 1970 είναι ένα από τα πιο cult muscle cars όλων των εποχών. Σύμφωνα με την εταιρία, 1.920 Superbirds κατασκευάστηκαν για να μπορεί η Plymouth να συμμετέχει στο NASCAR, αν και φήμες λένε ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Όπως και να έχει, αυτά ξεχωρίζουν από τα απλά Road Runner coupes χάρη στην τεράστια –και απολύτως λειτουργική– πίσω αεροτομή και το μακρύ ρύγχος που πρόσθετε περίπου 50 εκατοστά στο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου.

Διαθέτει pop-up φωτιστικά σώματα και όσον αφορά στον κινητήρα, υπήρχαν 3 διαθέσιμοι: ένας Super Commando 7.2 λίτρων και 375 ίππων, ένας Six Pack 7.2 λίτρων και 390 ίππων και ο κορυφαίος, 7-λιτρος Hemi με 425 άλογα, με το Daytona να ήταν ικανό για ταχύτητες ύψους 240 χλμ/ώρα και 0-100 χλμ/ώρα σε 5,4” (με τον Hemi κάτω από το γιγαντιαίο καπό).

Οι αγοραστές, καλούνταν να πληρώσουν περίπου 25% επιπλέον της αξίας ενός Road Runner για ένα Superbird αλλά όποιος το έχει ακόμα, έχει ένα άκρως συλλεκτικό κομμάτι Αμερικάνικης ιστορίας στα χέρια του. Ένας από αυτούς είναι και ο κωμικός Jeff Dunham που δάνεισε το αυτοκίνητό του στον Jay Leno, με το αυτοκίνητό του να είναι ένα από τα 58 που κατασκευάστηκαν και διέθεταν 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.