Η Fisker στην επερχόμενη έκιεση ηλεκτρονικών CES, που γίνεται στο Las Vegas, θα παρουσιάσει επίσημα το EMotion, και αυτή είναι μια νέα φωτογραφία του νέου μοντέλου που θα έχει στο περίπτερο της.

Η εταιρία έχει επιβεβαιώσει ότι το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 145 kWh, η οποία όπως καταλαβαίνεις είναι 45% μεγαλύτερη από αυτή που τοποθετείται στα Tesla Models S και X 100D.

Εκτός από την πολύ μεγάλη χωρητικότητα της, λέγεται ότι θα λειτουργεί στα 800 Volts, κάτι που την κάνει να έχει την υψηλότερη τάση από οποιαδήποτε άλλη στην αγορά, και σχεδόν διπλάσια από αυτή της Tesla, με το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει ανάλογη τάση να είναι η Koenigsegg Regera. Ακόμα και το εξωπραγματικό Rimac Concept_One λειτουργεί σε τάση 650 Volts, με την Porsche να έχει ανακοινώσει ότι το Mission E θα διαθέτει σύστημα με 800 Volts.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020, και η αυτονομία του θα φτάνει τα 650 χλμ., και με φόρτιση 9 λεπτών θα δίνει αυτονομία 2ο0 χλμ. Σύμφωνα με την Fisker, η μπαταρία που ετοιμάζει θα έχει 2,5 φορές μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με μια τυπική μπαταρία ιόντων λιθίου, κοστίζοντας στο 1/3 της τιμής μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου το 2020.

Αρχικά η Fisker ήθελε να βγάλει στην αγορά μια μπαταρία γραφενίου, αλλά ο προμηθευτής μπαταριών που συνεργαζόταν, η Nanotech Energy, αποχώρησε από τη συνεργασία.