Η Mercedes μας δείχνει τη νέα G-Class

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της G-Class στην έκθεση του Detroit και αφού μας έδειξε το εσωτερικό της, τώρα ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψει ορισμένες λεπτομέρειες του μοντέλου, δίνοντας παράλληλα και μια σειρά φωτογραφιών.

Το εξωτερικό συνεχίζει να έχει τον γνώριμο σχεδιασμό, με το κυριότερο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς να είναι το πλατύτερο σώμα κατά 10 εκατοστά, κάτι που κάνει το μοντέλο να έχει και φαρδύτερο μετατρόχιο, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά της. Το βάρος της αναμένεται να μειωθεί κατά 200-400 κιλά, μιας και θα κάνει χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμινίου, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.

https://www.youtube.com/watch?v=HZXwomkhEUc

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και στη κορυφή της γκάμας θα υπάρξουν οι G63 AMG και G65 AMG. Η νέα G-Class θα φορέσει πνευματική ανάρτηση για πρώτη φορά, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να αυξομειώσουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το οδόστρωμα με το πάτημα ενός κουμπιού, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι ηλεκτρομηχανικό, και την μπροστά ανάρτηση να διαθέτει διπλά ψαλίδα, ενώ η πίσω τέσσερις συνδέσμους.

Βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και μπορεί να κινηθεί σε νερό ύψους έως 70 εκατοστών, με την απόσταση από το έδαφος να αυξάνεται κατά 6 χιλιοστά και να φτάνει τα 241 χιλιοστά. Έχει γωνία προσέγγισης 31 μοίρες, διαφυγής 30 μοίρες και ράμπας 26 μοίρες. Εξοπλίζεται με τρία διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος και θα προσφέρεται και με 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής που στέλνει το 40% της ροπής στον μπροστά άξονα και το 60% στον πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr