Ο Gurbanguly Berdimuhamedow είναι ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν. Κυβερνώντας ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα στον κόσμο, ο ίδιος απολαμβάνει τις βόλτες του με μια πράσινη Bugatti Veyron, αλλά απεχθάνεται το μαύρο χρώμα, κυρίως στα αυτοκίνητα.

Έτσι το 2015 είχε απαγορεύσει την εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων στη χώρα του, με τους υπεύθυνους να μην μπορούν να βρουν καλύτερη δικαιολογία για την απόφασή αυτή εκτός από το γεγονός ότι το λευκό χρώμα θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, ενώ τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο του προέδρου.

Το Νοέμβριο του 2017 απαγορεύτηκε στα μέλη της κυβέρνησης να οδηγούν αμάξια που είναι οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από άσπρο, ενώ τώρα και οι απλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας θα πρέπει να βάψουν τα μαύρα αυτοκίνητά τους, λευκά ή ασημένια, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Το να βάψεις ένα αυτοκίνητο, στην ασιατική αυτή χώρα, μπορεί να κοστίσει από 1.000 μέχρι 3.000 δολάρια, ποσό το οποίο είναι σχεδόν υπέρογκο για ένα απλό Τουρκμένιο, καθώς η χώρα μπορεί να είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, μόνο λίγοι όμως, μπορούν να χαίρονται τα λεφτά που προσφέρει ο πλούτος αυτός. Ο μέσος μισθός στο Τουρκμενιστάν ανέρχεται σε περίπου 285 δολάρια.