Από €37.600 το Renault Megane RS στη Γαλλία

Σχετικά άρθρα

Πριν τέσσερις μήνες, η Renault παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο Megane RS, και η γαλλική εταιρία έδωσε σήμερα μερικές νέες πληροφορίες για το “όπλο” της.

Καταρχήν η κυκλοφορία του μοντέλου με το EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων θα αρχίσει τον Φεβρουάριο με τιμή στην Γαλλία από €39.400, ενώ με το 6-τάχυτο χειροκίνητο από την άνοιξη με τιμή από €37.600.

Το Megane RS θα διατίθεται με δύο επιλογές σασί, το Sport, το οποίο συνδυάζει υψηλή απόδοση και οδηγική άνεση στην καθημερινή χρήση, και το Cup chassis, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία επιδόσεων με πιο σφιχτές αναρτήσεις, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και κόκκινες Brembo δαγκάνες, όπου χρεώνεται επιπλέον €1.500.

Συνεχίζοντας το κόστος του επιπλέον εξοπλισμού, η τοποθέτηση των προαιρετικών τροχών 19 ιντσών (18 ιντσών οι βασικές) χρεώνεται €1.000, η επένδυση της καμπίνας με alcantara €1.500, το ειδικό πορτοκαλί (Tonic Orange) και κίτρινο (Sirius Yellow) χρώμα χρεώνεται €1.600, το ηχοσύστημα της Bose €600. Ακολούθως το σύστημα τηλεμετρίας R.S. Monitor, το οποίο είναι είναι φιλικότερο από ποτέ και έχει αναβαθμιστεί για να ενσωματώσει τη λειτουργία Expert, που σου επιτρέπει να συνδέσεις μια κάμερα, να “γράψεις” μια διαδρομή, να την αναπαράγεις και να αναλύσεις τα δεδομένα, καθώς και να τα “μοιραστείς” στα κοινωνικά δίκτυα χρεώνεται €250 ή €450 για το σύστημα Expert, ενώ τέλος το head-up display κοστίζει €400.

Μηχανικά, το νέο γαλλικό hot hatch κινείται με τον ολοκαίνουργιο 1.800αρη turbo τετρακύλινδρο κινητήρα αποδίδει 280 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. (αντί των 252 ίππων του Alpine A110), με την ροπή να φτάνει τα 390 Nm. Η κίνηση στέλνεται στον εμπρός άξονα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,8 δευτ. και το χιλιόμετρο σε 25 δευτ.

Η τρίτη γενιά της γρήγορης έκδοσης του μοντέλου διαθέτει Launch Control και τεχνολογία Multi-Change Down, που σου επιτρέπει να κάνεις γρήγορα πολλαπλά “κατεβάσματα” σχέσεων κατά το φρενάρισμα.

Το νέο Megane RS εφοδιάζεται με το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL, μια παγκόσμια πρωτιά της γαλλικής εταιρία στη hot hatch κατηγορία. Το σύστημα προσφέρει στο αυτοκίνητο βελτιωμένη ευελιξία, καλύτερα κρατήματα και μεγαλύτερη ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, με τους πίσω τροχούς να ενεργοποιούνται μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού ενεργοποιητή τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Τέλος, η Renault Sport έχει ανακοινώσει ότι η έκδοση Trophy του νέου Megane RS θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2018, και θα αποδίδει 300 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...