Η Renault-Nissan-Mitsubishi δημιούργησε ταμείο Venture Capital για να επενδύσει $1 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της Alliance Ventures, ενός νέου εταιρικού ταμείου κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να στηρίξει την “ανοιχτή καινοτομία” τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κατά το πρώτο έτος, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και “ανοικτές” συμπράξεις καινοτομίας, με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Με τις περαιτέρω ετήσιες επενδύσεις, η Alliance Ventures αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά την περίοδο του Alliance 2022, του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ξεκίνησε πέρυσι από την συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε:

Η πρόθεση μας για ανοιχτή προσέγγιση της καινοτομίας, θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε με νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρηματίες τεχνολογίας που θα επωφεληθούν από την παγκόσμια κλίμακα της Συμμαχίας. Το νέο ταμείο αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ακριβώς αυτό βρίσκεται στην καρδιά της Συμμαχίας.

Το νέο ταμείο είναι μοναδικό διότι προσφέρει στους δυνητικούς εταίρους πρόσβαση σε παγκόσμια κλίμακα, στο πεδίο εφαρμογών της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα το 2017 μέσω 10 διαφορετικών εμπορικών σημάτων, με παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων.

Η Alliance Ventures θα επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις για να φέρει νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Συμμαχία, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη οικονομική απόδοση. Το Ταμείο θα πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις σε όλα τα στάδια των νεοφυών επιχειρήσεων και θα επωφεληθεί τόσο από τους νέους επιχειρηματίες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και από τη δημιουργία νέων εταιρικών σχέσεων.

Η πρώτη συμφωνία της Alliance Ventures θα είναι η στρατηγική επένδυση στην Ionic Materials, μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία αναπτύσσει στέρεα υλικά μπαταριών, χωρίς κοβάλτιο. Η αγορά μετοχών της εν λόγω εταιρείας, συμπίπτει με την εκτέλεση μιας συμφωνίας κοινής ανάπτυξης με τη Συμμαχία, με σκοπό την συνεργασία στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Η Ionic, με έδρα τη Μασαχουσέτη, είναι ο κατασκευαστής ενός πρωτοποριακού ηλεκτρολύτη από συμπαγές πολυμερές που επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις σε οικονομικά αποδοτικές μπαταρίες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, που χρησιμοποιούνται σε ποικίλα πεδία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει τη στρατηγική της Συμμαχίας για την αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, εξοικονόμησης ή και αποφυγής κόστους σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα μετάδοσης κίνησης και η συνδεσιμότητα των οχημάτων. Η Συμμαχία θα διαθέσει 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (EV) μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV, ενώ παράλληλα θα διαθέσει στην αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες ρομποτικών οχημάτων.

Η Alliance Ventures θα καθορίσει το πεδίο καινοτομιών και τις γεωγραφικές περιοχές που θα επενδύσει, σε συνεργασία με τις υπάρχουσες ερευνητικές και προηγμένες ομάδες μηχανικών. Ακόμη, στις προθέσεις της είναι η πρόσληψη εμπειρογνωμόνων επιχειρηματικού κεφαλαίου για την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Αναμένεται να εγκατασταθεί στη Silicon Valley, στο Παρίσι, στη Γιοκοχάμα και στο Πεκίνο, κοντά στα κέντρα τεχνολογίας και έρευνας των εταιρειών- μελών της Συμμαχίας, καθώς και σε περιοχές με έντονα οικοσυστήματα καινοτομίας.

Οι Renault (40%), Nissan (40%) και Mitsubishi Motors (20%) θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την εταιρεία, η οποία θα έχει ειδική επενδυτική επιτροπή για να λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις και να παρακολουθεί τις επιδόσεις της.

Αυτή η επενδυτική πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει στη Συμμαχία τις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες τεχνολογίες, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας,

δήλωσε ο Carlos Ghosn.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου του Alliance 2022, η Renault-Nissan-Mitsubishi προβλέπει ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα φθάσουν τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα υπερβούν τα 14 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...

Ολοκληρώνεται φέτος η παραγωγή του Nissan GT-R

Η R35 γενιά του Nissan GT-R βρίσκεται στην παραγωγή από το 2007 και δημοσίευμα από την Ιαπωνία θέλει φέτος να ολοκληρώνεται η παραγωγή του....

Ανάκληση για 31.896 Nissan Qashqai

Η Nissan ανακαλεί 31.896 Qashqai που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022 επειδή ο αισθητήρας αφής στο τιμόνι μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και ανιχνεύει...
Autoblog.gr