Λιγοστές θα είναι οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 το 2018. Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές που θα αναγκάσουν τους μηχανικούς να τροποποιήσουν τον σχεδιασμό των φετινών μονοθεσίων. Κατ’ αρχάς, θα εξαφανιστούν τα T-Wings και Shark Fins, μιας και κρίθηκε ότι είναι αρκετά αντιαισθητικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ελαφρώς η κάθετη δύναμη που παράγεται από το πίσω μέρος, αφού οι σχεδιαστές βρήκαν το συγκεκριμένο κενό στους κανονισμούς του 2017.

Επιπλέον, αλλαγές θα υπάρξουν στις αναρτήσεις, μιας και διαπιστώθηκε ότι, εντός του 2017, ομάδες όπως η Red Bull και η Ferrari μπορούσαν να μεταβάλουν έστω και λίγο το ύψος του μονοθεσίου, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση εντός των στροφών. Από το 2018, αντίστοιχα συστήματα θα είναι παράνομα.

Τέλος, η εμμονή της FIA με την ασφάλεια του κεφαλιού του οδηγού έχει σαν αποτέλεσμα το σύστημα Halo, το οποίο αναμένεται να κάνει τα μονοθέσια μέχρι και 14 κιλά πιο βαριά, αφού οι μηχανικοί πρέπει να ενσωματώσουν τη συσκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέξει τα πολύ αυστηρά crash tests.