Rally Dakar 2018: Χάος στη μάχη των μοτοσυκλετών [10η ειδική]

Σχετικά άρθρα

Ήταν ένα πραγματικό τεστ των δυνατοτήτων πλοήγησης των αγωνιζομένων, καθώς οι αμμόλοφοι επέστρεψαν ως πεδίο μάχης στο Dakar. Τουλάχιστον μετά τη μοναξιά της μαραθώνιας ειδικής, οι συμμετέχοντες είχαν ξανά τη βοήθεια των μηχανικών τους.

Αυτοκίνητα

Ο Stephane Peterhansel (Peugeot-Total) κέρδισε τη δέκατη ειδική του 2018 Dakar, μετά από μαεστρική οδήγηση. Ο “Κύριος Dakar” τερμάτισε μπροστά από τον Νότιοαφρικανό Giniel de Villiers (Toyota) και τον πρωτοπόρο στη γενική κατάταξη Carlos Sainz (Peugeot-Total). Ο Ισπανός είναι ακόμα 50 λεπτά μπροστά άρα έχει την πολυτέλεια να οδηγεί συντηρητικά.

Σήμερα έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμος και να οδηγήσω προσεκτικά, προσπαθήσαμε λοιπόν να απολαύσουμε αυτή την ειδική.

Ο Carlos ήταν πολύ γρήγορος σήμερα, ειδικά προς το τέλος της ειδικής. Εμείς απλά προσπαθούσαμε να τον ακολουθήσουμε,

εξήγησε ο Cyril Despres.

Ο Sainz πρόθεσε:

Σήμερα έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμος και να οδηγήσω προσεκτικά, προσπαθήσαμε λοιπόν να απολαύσουμε αυτή την ειδική. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο.

Η πλοήγηση ήταν δύσκολη και κάποιοι αντίπαλοι έκαναν λάθη,

είπε ο Kuba Przygonski.

Μοτοσυκλέτες

Ο Αυστριακός Mattthias Walkner (KTM) ήταν ταχύτερος σε μία πολύ απαιτητική ειδική, όπου οι Antoine Meo (KTM), Toby Price (KTM) και Kevin Benavides (Honda) είδαν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται. Δεύτερος ήταν ο Χιλιανός Pablo Quintanilla (Husqvarna), μπροστά από τον Ισπανό Gerard Farrés (KTM). Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη Adrien van Beveren (Yamaha) έπεσε 3 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ενώ πίεζε για να πάρει τη νίκη. Αυτό φέρνει τον Walkner σε ρόλο αφεντικού, 39 λεπτά μπροστά από τον Joan Barreda (Honda).

Ήταν μία μακρά και επίπονη ημέρα. Ήταν δύσκολο να βρεις προσανατολισμό στο δεύτερο μισό της ειδικής και είναι σπουδαίο που πλέον είμαι στην κορυφή. Όμως πολλά μπορούν ακόμα να συμβούν άρα θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος,

είπε ο Matthias Walkner.

Έκανα ένα λάθος σήμερα και λίγο πολύ όλα χάθηκαν για μένα. Όμως θα συνεχίσω και θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος,

εξήγησε ο Price.

Είχα μία άσχημη πτώση γύρω στο 20ο χιλιόμετρο. Ευτυχώς δεν έσπασα κάτι. Έχασα πολύ χρόνο αλλά κατάφερα να συνεχίσω. Στο τέλος η μέρα αποδείχθηκε πως δεν εξελίχθηκε όσο άσχημα νόμιζα,

είπε η Laia Sanz.

Quads

O Ignacio Casale συνεχίζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό στη γενική κατάταξη και όπως φαίνεται, θα διατηρήσει αυτό το μεγάλο προβάδισμα μέχρι τον τερματισμό. Όμως η προσεκτική του οδήγηση δίνει την ευκαιρία σε τοπικούς ήρωες να λάμψουν. Αυτή τη φορά ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος Nicolás Cavigliasso που πήρε τη δεύτερη φετινή του πρωτιά, πίσω από τον Jeremías González, που πλέον είναι δεύτερος σε συνολικό χρόνο.

Φορτηγά

Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία Eduard Nikolaev έχασε χρόνο έναντι του διώκτη του, Federico Villagra, όμως έχει ακόμα υγιές προβάδισμα. Η Team Kamaz Master πιστεύει πως η σειρά εκκίνησης θα βοηθήσει τον Nikolaev στην επόμενη ειδική ώστε να καλύψει το έδαφος που έχασε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr