Ο Anthony Levandowski είναι ο άνθρωπος που έκλεψε 14.000 έγγραφα από την Google, χρησιμοποιώντας τα για να αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία για λογαριασμό της Uber. Η Google πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, αναγκάζοντας την Uber να τον απολύσει, με τον Levandowski ωστόσο να αρνείται να επιστρέψει τα αρχεία που είχε κλέψει.

Τώρα, η πρώην νταντά των παιδιών του, η Erika Wong, που εργαζόταν γι’αυτόν από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017, κατηγορεί τον Levandowski πως έκλεβε εμπορικά μυστικά τόσο από την Google όσο και από την Tesla.

Η Wong έχει καταθέσει στην αγωγή της πως ο Levandowski πλήρωσε έναν υπάλληλο της Tesla, ονόματι Pat Green, προκειμένου να του παρέχει πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το σύστημα Autopilot της Tesla που λειτουργεί χωρίς LiDAR, ενώ δηλώνει πως ο Levandowski εμπλέκεται στις νεοσύστατες εταιρίες αυτόνομης τεχνολογίας, Argo AI και JingChi. Εκπρόσωπος του Levandowski απέρριψε τους ισχυρισμούς της Wong, λέγοντας πως η αλήθεια θα φανεί στις δικαστικές αίθουσες.